Hlavní obsah

V Praze vystoupí punkové legendy Adicts, M.D.C. a Oi Polloi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V klubu Modrá vopice se v pátek a v sobotu uskuteční jeden z nejlépe obsazených punkových festivalů v hlavní městě za posledních pár let. V rámci akce Lets get lazy at city rats punk rock weekend se představí špičky žánru. Vůbec poprvé zahrají v sobotu v České republice kultovní britští Adicts, které inspiroval Kubrickův film Mechanický pomeranč.

Článek

Podobně jako jeho násilničtí hrdinové i členové Adicts se oblékali do bílého. Řada textů písní přímo inspirována dystopickým příběhem. Před Prahou vystoupí Adicts také na slovenském festivalu Hodkovas [celá zpráva]

V pátek se představí další dvě významné punkové kapely, skotští Oi Polloi a američtí M.D.C. Oi Polloi patří k předním představitelům angažovaného anarchopunku. Členové kapely, kteří jsou přísnými vegetariány, bojují za práva zvířat a za životní prostředí, ale také za práva Skotů. 

Američtí M.D.C. patří nejvýznamnějším představitelům amerického politického hard core punku. Skupiny loni vydala po desetileté odmlce nové album Magnus Dominus Corpus. "Dávat dohromady toto album s původním kytaristou Ronem Posnerem a původním baskytaristou Mikeyem Donaldsonem stálo za to," uvedl pro Novinky zpěvák Dave Dictor, "Bylo to jako se vrátit v čase, ale natolik dospělí, že jsme se z toho mohli těšit. Nyní s námi dokonce jezdí původní bubeník Al Schultz."

Dictor také přiznal, že loni agitoval pro demokratického kandidáta na prezidenta Johna Kerryho a byl velmi roztrpčen vítězstvím George Bushe: "To mě fakt otrávilo. Strávil jsem celé týdny tím, že jsem tady v Oregonu chodil od jedněch dveří k druhým, aby volili Kerryho, což se nakonec stalo. Jenomže příliš mnoho jiných států šlo za Bushem, lidé spolkli jeho demagogii."

Každý den se bude hrát od 18. hodin. Dále vystoupí třeba slovenská Zóna nebo tuzemská Demarche.

Reklama

Související témata:

Související články

Třicet let punku připomenou The Adicts

Od nástupu punku uplynulo letos 30 let. Po Buzzcoks se v Praze v srpnu objeví další anglická skupina, která stála u zrodu stylu - The Adicts. Soubor letos...

Iggy Pop míří na Slovensko

Legendární zpěvák Iggy Pop, který je považován za praotce punku, vystoupí se svou skupinou Stooges ve čtvrtek v Piešťanech na osmém ročníku festivalu Hodokvas,...

Výběr článků

Načítám