Hlavní obsah

Warner ruší pobočku, Češi prý moc vypalují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Warner Home Video (WHV) v České republice končí. Zruší své pobočky v ČR i na Slovensku. Vedení WHV své rozhodnutí zdůvodnilo vysokým podílem filmového pirátství v obou zemích a nasyceností těchto trhů s domácím videem. Firma působí v 98 zemích a zabývá se distribucí videa a DVD.

Článek

Licenci k distribuci programů WHV v Česku a na Slovensku získá od října akciová společnost Magic Box, která patří do středoevropské skupiny AQS. Spolupráce WHV s předním regionálním distributorem Magic Box může podle výkonného viceprezidenta společnosti WHV Philippa Cardona společnosti přinést zvýšení podílu na trhu i růst obratu.

Distributorům loni v Česku klesly tržby za DVD o 19 procent na 632,9 miliónu korun. "Velkoobchodní tržby z DVD nosičů loni negativně ovlivnil výrazný pokles cen a nárůst digitálního pirátství," uvedl již dříve generální ředitel společnosti DVD Group Pavel Borowiec.

Prodej filmů na DVD se loni v Česku a na Slovensku zvýšil meziročně o 21 procent na 2,61 miliónu kusů, odbyt klasických videokazet naopak prudce klesl zhruba o 50 procent na 966 770 kusů. DVD tak měly loni na trhu s filmovými nosiči v ČR a na Slovensku podíl 73 procent a videokazety 27 procent. Ještě v roce 2003 byl poměr prodaných DVD a VHS 39:61, a v roce 2004 pak 52:48. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám