Hlavní obsah

Premiéry: Angel-A i Sexy Pistols

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obou premiérách tohoto týdne se podílel francouzský režisér, producent a scénárista Luc Besson - u krimikomedie Angel-A spojil všechny tři zmiňované profese. Pro westernovou komedii Sexy Pistols napsal scénář.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Angel-A

Černobílou milostnou krimikomedií, k níž si napsal i scénář, se Luc Besson vrátil po šesti letech k filmové režii. Film byl uveden na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, bohužel bez slibované účasti režiséra.

Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala?

Angel-A, Francie 2005, 90 min., české titulky, režie:  Luc Besson, hrají: Rie Rasmussenová, Jamel Debbouze, Gilbert Melki...

Sexy Pistols

Hlavní zásluhu na této westernové komedii mají zásluhu představitelky hlavních rolí - Penélope Cruzová a Salma Hayeková, které spolu dlouho toužily natočit film. Příběh scénáristy Luca Bessona  je zasazen do Mexika roku 1880.

Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy, a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust.

Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek?

Bandidas, USA/ Mexiko/ Francie 2006, 93 min.,  české titulky, režie: Joachim Roenning, hrají: Penélope Cruzová, Salma Hayeková, Steve Zahn, Dwight Yoakam, Sam Shepard...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám