Hlavní obsah

Nová CD - Mike Patton, Muse i Paul Oakenfold

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se objeví například nový projekt Mika Pattona Peeping Tom, Black Holes & Revelations od britských Muse či A Lively Mind od Paula Oakenfolda.

Článek

Peeping Tom: Peeping Tom

Peeping Tom je thriller z koku 1960 a také nový projekt někdejšího frontmana Faith No More Mika Pattona. Alternativě se věnoval již během svého působení ve FNM a v tomto žánru mu vyšla oceňovaná alba skupiny Fantomas či Mr. Bungle . Projekt Peeping Tom vznikal již od roku 2000 a k jeho realizaci si přizval pěknou řádku špičkových muzikantů , jako Dan Nakamura (Gorillaz), Norah Jonesová, Kid Koala, Odd Nosdam, Dose One, Jel z Anticon, Dale Crover z The Melvins, Massive Attack, Rahzel, DJ Muggs (Cypress Hill)... Pokud se podaří skloubit termíny zúčastněných muzikantů slibuje Patton i turné.

Day After 

Muse: Black Holes Revelations

Britští Muse hrající ve složení Matthew Bellamy (kytara, zpěv), Chris Wolstenhome (baskytara) a Dominic Howard (bicí), jejichž sound by se dal nejspíše přirovnat k Radiohead, vydávají čtvrté studiové album, na něž si museli fanoušci počkat dva a půl roku (i když vloni dostali dáreček v podobě koncertního alba). Novinku Black Holes Revelations předznamenal singl Supermassive Black Hole. Kapela desku nahrála pod vedením producenta Riche Costeye na jihu Francie a v Londýně.

Warner Music

Paul Oakenfold: A Lively Mind

Novinka legendy taneční scény Paula Oakenfolda nese název A Live Mind. Jak už to u Paula bývá zvykem, pozval si na natáčení i velkou řadu hostů - Pharella Williamse, Grandmastera Flashe nebo Brittany Murphyovou. Poslední jmenovaná, známá spíše jako herečka, je ke slyšení mimo jiné na pilotním singlu Faster Kill Pussycat.

Paul Oakenfold se krom vlastní produkce i nadále věnuje tvorbě tanečních remixů - mezi jeho poslední počiny patří předělávka Sorry od Madonny.

EMI/Virgin 

Brad Mehldau : House on Hill

Jazzový pianista a skladatel Brad Mehldau si i přes své mládí (narodil se 1970 na Floridě) vydobyl značnou dávku respektu. Je považován za představitele nastupující generace. Na albu House on Hill se sešly nevydané nahrávky z let 1994 - 2004. Na desce ho doprovázejí Larry Granadier (basa) a Jorge Rossy (bicí).

Warner Music 

Karma: Avantura

Chorvatská taneční skupina Karma se před dvěma lety stala nejprodávanější skupinou u nás. Letos se na svůj úspěch pokouší navázat novinkou Avantura. Za čtrnácti písniček jako singl vybrali Pusti da Te Vodi Ritam, která již rotuje v rádiích.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám