Hlavní obsah

Semafor lákal na nové tituly

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červnový týden se do divadel už moc nechodí, zvláště když teploměr překročí třicítku. To si včas uvědomili v pražském divadle Semafor a vymysleli originální závěr sezóny: během týdne představili reprezentativní výběr čtyř semaforských titulů, z nichž tři budou mít premiéru až v nové sezóně.

Článek

Ti, kdo navštívili Malou letní přehlídku posledních novinek divadla Semafor, si odnesli hezký dárek v podobě básničky osobně podepsané Jiřím Suchým a slevu na zářijové představení. Ale především zážitek z inscenací, na něž se zatím nesluší psát recenzi, protože byly divákům předvedeny v podobě nehotové, ale přesto (možná o to víc) půvabné. Co tedy prozradit?

Snad jen to, že v revui Sukně smutnou jehlou spíchnutá se Jiří Suchý promění do role někdejšího lva módních přehlídek, návrháře originálních kostýmních kreací Silvestra Kronbauera, momentálně ve výslužbě coby krejčí pro chudší obyvatele jedné okrajové pražské čtvrti.

A že diváci uslyší nejen mnoho nových písniček s hudbou Jiřího Suchého a Přemysla Ruta, ale budou svědkem i velice netradiční módní přehlídky. V revui A co když ne? se Jiří Suchý pokusí odhalit neznámé (a překvapivé!) tváře Jitky Molavcové. Ta ovšem tvrdí, že jde jen o pomluvy.

V každém případě se Jitka Molavcová objeví v několika nečekaných podobách na filmových dotáčkách a spolu s Jiřím Suchým zazpívají spoustu krásných písniček za doprovodu Orchestru divadla Semafor, jemuž to pod vedením Jiřího Svobody hraje čím dál líp. Diváci se zkrátka mají na co těšit. Sezóna v útulném divadélku na adrese Dejvická 27 začne 14. září premiérou Sukně smutnou jehlou spíchnuté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám