Hlavní obsah

Hurvínek zachraňuje Žeryka před masožravkou

Novinky, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přestože o práva na postavičky Spejbla a Hurvínka se vedl soudní proces, ve kterém plzeňské sociální zařízení neuspělo, Helena Štáchová pokračuje ve své práci. Uvedla na scénu hříčku Martina Kláska a Denisy Kirschnerové Hurvínkova cesta do Tramtárie.

Článek

Princezna Gerbera v ní ohrozí nebohého Žeryka, který má být jako chutné sousto předhozen masožravce Cucince. To už se ale Hurvínek s Máničkou vypraví na záchranou výpravu. S pomocí Pánů větru, mraků a pramenů nesmyslné Gerbeřiny úkoly splní, přinesou jí modré z nebe a všechno dobře dopadne. Hurvínek si vyléčí i rýmu... Mimochodem, k velkým kvalitám inscenace patří výprava a návrhy loutek Miloše Kirschnera.

V první části inscenace se všechno exponuje možná trochu zbytečně dlouho, tak jako zbytečně dlouho se vlekl spor o Skupův odkaz. To nikomu optimismu příliš nepřidalo. Ve druhé části ale už všechno běží jako na drátkách. No, v případě veleslavných marionet, po nichž byly nazvány auto, lokomotiva, německá hospoda a naposled i dvě planetky, spíš jako na nitích.

Po prázdninách bude večerníček

Dobové aktualizace, šprýmy, radost. A pro všechny, kteří se občasnou radost s nejstarší žijící hereckou dvojicí opravdu dopřát umí: Helena Štáchová je také autorkou seriálu večerníčků Hurvínkův rok. Tři díly mohli posoudit návštěvníci premiéry na samém konci května, a tak jenom upozorňuji, že se malí i velcí diváci mají na co těšit.

Divadlo Spejbla a Hurvínka Praha - Martin Klásek, Denisa Kirschnerová: Hurvínkova cesta do Tramtárie, režie Martin Klásek, dramaturgie Denisa Kirschnerová, výprava a návrhy loutek Miloš Kirschner, hudba Jiří Toufar, technologie Miroslav Huňka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám