Hlavní obsah

Pirát předběhl Paramount s filmem o 11. září

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfové společnosti Paramount jsou zděšeni. Osmadvacetiletý absolvent univerzity Yale Chris Moukarbel napodobil jejich velkofilm World Trade Center s Nicolasem Cagem, který už stál desítky miliónů dolarů, a svou verzi vypustil zdarma na internet. Paramount tvrdí, že je poškozuje a podal na Moukarbela žalobu.

Článek

Chris Moukarbel podle deníku USA Today zkopíroval scénář World Trade Center a natočil 12minutový film se studentskými herci, který umístil na své stránky. Po reakci Paramountu ale raději video zase odstranil. 

Paramount tvrdí, že lidé, kteří ho viděli, už nebudou mít chuť na film jít. Každopádně jde o obrovské peníze, jen marketinková kampaň na WTC má spolknout 40 miliónů dolarů. "Může si natočit jakýkoliv film o World Trade Center, ale ne náš film s naším scénářem," říká mluvčí společnosti Nancy Kirkpatricková.

Moukarbel ale není jediný, kdo předběhl příběh "hrdinného" Nicolase Cage. Do amerických kin už dorazil mnohem skromnější film Paula Greengrasse United 93 (Let číslo 93). Je natočen v téměř dokumentární formě, nejsou v něm žádné hollywoodské hvězdy a pro určitý typ diváka může být mnohem zajímavější než World Trade Center. 

Anketa

Myslíte, že amatérský film může World Trade Center uškodit?
Ano
4,6 %
Nebude to mít vliv
50,1 %
Naopak, je to reklama
45,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4388 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám