Hlavní obsah

TV tip: Americká krása, Bláznivá střela, Poslední císař

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z televizního víkendu doporučujeme Americkou krásu, historický velkofilm Poslední císař či Leslieho Nielsena v dnes už klasické crazy komedii Bláznivá střela.

Článek

Bláznivá střela

Pomatený poručík Drebin v podání skvělého komika Leslieho Nielsena způsobuje totální chaos všude, kde se objeví, a pak ho s velkým nasazením řeší. Pronáší s kamennou tváří neskutečné hlášky, zhatí tajnou schůzku Gorbačova, Chomejního a Hussajna a střílí na vlastní auto, když zapomene zatáhnout ruční brzdu. Tato komedie Davida Zuckera se stala pro mnohé Nielsenovy fanoušky kultovní záležitostí. 

(Bláznivá střela, Nova Ne 22:35)

Americká krása

Lester prožívá klasickou krizi středního věku. S manželkou ani dcerou si nerozumí, práce ho nebaví. Jednoho dne spatří dceřinu svůdnou spolužačku a život dostane nový smysl. Lester se vykašle na práci a protivnou ženu, koupí si cool auto a začne kouřit marihuanu. Kevin Spacey exceluje v psychologické studii s prvky komedie, která získala 5 Oscarů a 3 Zlaté glóby.

(Americká krása, Prima Ne 23:15)

Poslední císař

Ve svých třech letech se stal císařem poloviny lidstva. Za pomoci svého skotského učitele poznal nutnost rychlých reforem ve své říši. Bylo už pozdě. V roce 1924 byl vyhnán z bran "Zakázaného města", pak přišla II.světová válka s Japonskou okupací a po ní rudý komunistický režim se svou kulturní revolucí. Na sklonku svého života si mohl koupit vstupenku do císařského paláce, aby mohl spatřit "Dračí trůn". Musel zaplatit za to, aby mohl vidět svou vlastní "židli"...

Historický film Bernarda Bertolucciho získal 9 Oscarů.

(Poslední císař, ČT2, So 16:30)

Anketa

Který film si nenecháte ujít?
Americká krása
45,1 %
Bláznivá střela
37,7 %
Poslední císař
17,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 861 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám