Hlavní obsah

Navzdory špatnému počasí přišlo mezi ploty 30 tisíc lidí

Právo, dk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ani větrné deštivé počasí neodradilo davy lidí od návštěvy festivalu Mezi ploty, který se o víkendu konal už popatnácté v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. Festival Mezi ploty, kde se setkávají takzvaně normální lidi s duševně nemocnými, a kde bez nároku na honorář vystupují zpěváci, herci a výtvarníci, se už dávno stal kultovní záležitostí všech generací.

Článek

"V sobotu se stal zázrak, že nepršelo, přišlo zhruba deset tisíc lidí a v neděli, kdy hrozily přeháňky, dorazilo dvakrát tolik zájemců!" radoval se ředitel akce Robert Kozler.

Letošní ročník otevřela v sobotu hudební skupina Laura a její tygři a závěr patřil v neděli Lucii Bílé a Petru Maláskovi. "Právě na Lucii jsem se těšil nejvíc a také na představení Divadla v Řeznické s Vandou Hybnerovou, na skupinu Wohnout, která u nás zpívala už posedmé. Za velký úspěch považuji i účast herců Jiřího Lábuse a Petra Čtvrtníčka," hodnotil Robert Kozler.

Prostor mezi jednotlivými pódii spojovaly krámky s knihami, tričky, šátky, keramikou, výrobky z chráněných dílen, o stáncích s trdelníky, sýry, párky v rohlíku, bramboráky, klobásami, langoši, pivem a jinými pouťovými atrakcemi ani nemluvě.

Nabitý byl stánek nazvaný Stomatologie třetího tisíciletí a velký zájem vzbudila slepecká dráha, kde si každý mohl vyzkoušet bloudění ve tmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám