Hlavní obsah

Pravá blondýnka míří klikatou cestou k Oscarům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reese Witherspoonová má našlápnuto na Oscara a pozici největší ženské megahvězdy současného Hollywoodu. Vzácnou sošku by jí mohl přinést film Walk the Line, který vypráví o životě zpěváka Johnyho Cashe a herečka v něm hrála jeho manželku. Roli, která může být jednou z nejdůležitějších v jejím životě, však podle časopisu Variety vůbec nechtěla.

Článek

Reese Witherspoonová nejdříve roli přijala, protože jí slíbili, že ve filmu nebude zpívat. Pak jí ale zavolali a řekli, že by si rádi poslechli, jak zpívá. "Dostaňte mě z toho filmu, rychle mě z toho dostaňte," vychrlila prý herečka zoufale na svého právníka. Toto přání se jí ale nesplnilo. 

Ve filmu nakonec hrála a minulý týden jí společnost amerických kritiků označila za nejlepší herečku roku. Toto ocenění nemá takovou moc, aby automaticky přineslo Oscara, ale určitý náznak to je.

Z Louisiany do Hollywoodu

Sympatická blondýnka s trochu dětským obličejem pochází z Baton Rouge v Louisianě a přes své mládí (29 let) je už zkušenou hollywoodskou harcovnicí. K filmu se dostala ve 14 letech, kdy hrála v romantickém filmu The Man in the Moon.

Časem vytvořila úspěšný model velmi snaživé až potrhlé super-blondýnky, která to myslí dobře, ale je tak trochu mimo. Ten stoprocentně uplatnila např. ve středoškolské komedii Kdo s koho a k dokonalosti ho dovedla ve  filmech Pravá blondýnka a Pravá blondýnka 2. Hrála i jiné role, ale diváci budou asi vždycky milovat hlavně tu "blondýnkovskou" stránku její osobnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám