Hlavní obsah

Filmový Projekt 100 s Dítětem i Potěmkinem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Filmový Projekt 100, který se snaží obohatit nabídku kin i o kvalitní starší snímky, startuje letos 12. ledna. Zasáhne 120 sálů ve velkých i malých českých a moravských městech.

Článek

Dvanáctá přehlídka Projektu 100 opět nabídne desítku slavných děl filmové historie i současnosti. Slavnostní zahájení putovní filmové přehlídky proběhne 11. ledna v pražském Světozoru.

Diváky čekají klasiky jako Dvojí život Veroniky Krzysztofa Kieślowského, Na východ od ráje Eliy Kazana, Kdyby Lindsay Andersona, Křižník Potěmkin Sergeje Michajloviče Ejzenštejna, THX 1138 George Lucase či U konce s dechem Jeana-Luca Godarda.

Zastoupeny jsou ale i nové filmy. Běžný divák nenavštěvující festivaly tak bude mít poprvé možnost vidět i Dítě Jeana-Pierra Dardenna, vítězný film z posledního ročníku prestižní přehlídky v Cannes.  

Vypráví o mladém páru, který žije ze dne na den bez prostředků, ale i bez starostí. Narození dítěte mu však přinese velké změny. Zlodějíček a dealer Bruno se rozhodne, že dítě prodá k adopci - bez vědomí Soňi. Následuje hádka a zběsilé pátrání po dítěti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám