Hlavní obsah

ČT ruší pořad Bez obalu, tvůrci nechápou důvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize chce zrušit pořad Bez obalu - v neděli 18. prosince se bude vysílat naposledy. Údajně je neobjektivní a příliš nákladný. Hlavní aktéři pořadu, Miloš Čermák a Milan Šíma, jsou tímto rozhodnutím překvapeni, za celou dobu existence pořadu jim prý neobjektivnost nikdo nevytýkal.

Článek

Údajné ekonomické důvody rušení pořadu Milana Šímu doslova rozesmály. "To je nesmysl, není to pravda, je to jeden z nejlevnějších pořadů. Např. Reportéři ČT jsou mnohem dražší. Co se týče objektivnosti, jsou tam špičkoví komentátoři z různých médií, dáváme prostor všem," řekl Novinkám.

Spekulace, že je pořad neobjektivní se objevily už dříve. Studie společnosti Innovatio zaznamenala v pořadu např. "nekorektní relevanci mluvčích (5x) a porušení vyváženosti jejich prezentace (3x)". Nejvíce těchto prohřešků se mělo objevit v reportážích, jejichž hlavním protagonistou byl premiér Jiří Paroubek, jemuž nebyl dán ve 4 reportážích prostor.

Miloš Čermák naznačil, že ho zrušení pořadu tolik netrápí, podle něj je to "prostě právo televize". Přesto se ale diví udávaným důvodům tohoto kroku. "Pořad obsahoval komentáře a ty jsou vždy ambivalentní, není to zpravodajství. My jsme se vždy snažili uvést pro i proti," řekl Čermák.

Pokud jde o nedání prostoru kritizovaným politikům, Čermák uvedl, že produkce několikrát neúspěšně žádala premiéra Paroubka o rozhovor. 

Sledovanost pořadu pravidelně přesahovala půlmiliónovou hranici, jak ukazuje graf z minulého týdne i graf z předminulého týdne.     

Anketa

Považujete pořad Bez obalu za objektivní?
Ano
91,9 %
Ne
8,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6059 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám