Hlavní obsah

Filmová premiéra - King Kong

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru nejdražší filmový projekt světa - King Kong oscarového režiséra Petera Jacksona.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

King Kong

Peter Jackson, držitel Oscara za režii Pána prstenů převedl na filmové plátno King Konga. Příběh obřího lidoopa filmoví fanoušci důvěrně znají z několika filmových zpracování. Petera Jacksona nejvíce ovlivnila slavná verze z roku 1933. Ostatně do třicátých let minulého století situoval i svého King Konga.

Skupina filmařů se vydává do Tichomoří hledat legendární Skull Island, na němž podle pověstí kdysi žilo gigantické monstrum jménem Kong. Výprava, v níž figurují excentrický režisér Carl Denham, krásná herečka Ann Darrowová a scenárista Jack Driscoll, tajemný ostrov skutečně nalezne a přistane na něm.

Bohužel monstrum stále žije společně s řadou dalších prehistorických monster, která je začnou vážně ohrožovat na životě. V největším nebezpečí se ocitá Ann, kterou unesou zdejší domorodci a v rámci tradičního rituálu ji chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se však tváří v tvář křehké blondýnce zachová zcela nečekaně...

King Kong, Nový Zéland / USA 2005, 187 min., české titulky, režie: Peter Jackson, hají: Adrien Brody, Naomi Wattsová, Jack Black, Andy Serkis, Jamie Bell, Colin Hanks...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám