Hlavní obsah

Slovenské Slavíky získali Elán a Miroslav Žbirka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Nejpopulárnějším slovenským zpěvákem je Miroslav Žbirka, stejný post má mezi kapelami Elán a mezi zpěvačkami Zuzana Smatanová. Rozhodli o tom hlasující v anketě Slavík 2005, jejíž výsledky byly vyhlášeny v sobotu. Objevem roku je slovenská SuperStar Katarína Koščová.

Článek

"Meky, už mi jasné, proč si to (dnešní vyhlašování výsledků) nemohl moderovat," řekl Žbirkovi humorista Andy Kraus, který večer uváděl. Třiapadesátiletému zpěvákovi se podařilo obhájit loňské prvenství, což je pro něj fantastický pocit.

Stříbrného Slavíka získal Richard Müller a bronzového Pavol Habera, který se přiznal, že už ve svém životě žádného Slavíka nečekal. "I když se však musím také přiznat, že vím, kolikátý to je. Je to můj desátý Slavík," řekl Habera a poděkoval slovenským i českým fanouškům.

Elán byl stručný

"Já bych chtěl říct, že nechci říct nic," řekl při přebíraní zlatého Slavíka frontman skupiny Elán Jožo Ráž, který se v poslední době často prezentuje stručnými výroky. Kytarista kapely Jan Baláž vzápětí dodal, že děkuje Elánu, že vydržel až doteď. Stříbrného Slavíka v kategorii nejlepší skupina si odnesli kapela No name. Bronzovou cenu získala skupina Desmod.

V kategorii nejlepší zpěvačka získala zlatého Slavíka Smatanová, která si odnesla také cenu za hit roku. Stříbrného Slavíka za Mariku Gambitovou převzal textař Kamil Peteraj. Podle něj se chvíle, kdy se Gombitová opět objeví na scéně, již blíží. Bronz patří Janě Kirschner.

Do ankety přišlo 50 000 lidí. Fanoušci slovenské populární hudby mohli hlasovat od 8. října do 14. listopadu prostřednictvím hlasovacích kuponů nebo esemeskami.

Reklama

Výběr článků

Načítám