Hlavní obsah

Nová CD - 38. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hudebních aktualit tohoto týdne vám doporučujeme novinku mariánsko-lázeňských 100°C a živé CD a DVD Petera Lipy Live in Akropolis Prague. Skotští Simple Minds vydali po třech letech novinku Black & White 050505 a Status Quo oslaví čtyřicet let od založení kapely deskou The Party Ain't Over Yet.

Článek

100°C: Collage

Po svém vítězství CocaCola Pop Star využili 100°C možnost a nahráli debutové album  Evergreen, která bylo velmi příznivě přijato kritikou.  Na novince Collage skutečně najdete koláž třinácti písní, které jsou oproti prvotině hudebně vyzrálejší a bohatší na klávesové nástroje. Album se střídavě nahrávalo v pražském studiu Sono a karlovarském Gunjah. V rádiích desku prezentuje pilotní singl Even, který už sám o sobě naznačuje, jakým směrem se kapela ubírá a jak svůj hudební styl vybrousila.

Sony BMG

Lipa Peter Band: Live in Akropolis Prague

Mezinárodně respektovaný zpěvák a skladatel Peter Lipa se svým Bandem nahrál tento záznam při březnovém koncertě v pražské Akropoli. Přizval si  Zdeňka Bínu, Janu Kirschnerovou a Ondřeje Konráda jako hosty. Peter Lipa za podpory své skupiny odehrál přes dvě hodiny trvající koncert, na kterém zazněly všechny známé hity jako Prosperita, Maturantky nebo Balada o 4 koňoch. Režie videozáznamu se ujal Petr Hajn. Na koncertním DVD najdete devatenáct skladeb, bonusové klipy a fotogalerii. Na koncertním CD je z technických důvodů o 6 písní méně.

Indies Records

Simple Minds: Black White 050505

Legendární Skotové Simple Mind s frontmanem Jimem Kerrem vydávají po třech letech nové studiové album s názvem Black White 050505. Podle dosavadních ohlasů ze zahraničí patří mezi k tomu nejlepšímu od New Golden Dream. Zvukově se přibližuje hitům Sparkle In The Rain a Once Upon A Time. Produkce se ujal Bob Clearmountain, který spolupracoval například s Roxy Music, Rolling Stones nebo INXS.

Sony BMG

Bon Jovi: Have A Nice Day

Pop-metaloví idolové osmdesátých let Bon Jovi po třech letech nahráli nové album s názvem Have A nice Day, (kterýžto název okopírovali od Roxette). Na albu najdete dvanáct nových skladeb a bonus v podobě Who Says You Cant Go Home, který Jon Bon Jovi nazpíval se zpěvačkou Jennifer Nattlesovou ze skupiny Sugarland. Producentsky se pod albem podepsali Jon Bon Jovi, kytarista kapely Richie Sambora a John Starks (Sheryl Crow a Alanis Morissette). K CD vychází i limitovaná edice DVD se záznamy pěti koncertů.

Universal Music

Status Quo: The Party Ain't Over Yet

Status Quo - rocková legenda, která letos oslaví čtyřicet let trvání na sebe upozornila provotinou z roku 1968 Pictures Matchstickable Messages From The Status Quo. Jejich tvorba čerpá především z blues a rock´n´rollu, které spojuje svébytným citem pro melodii. Zvuk Status Quo charakterizuje souhra dvou kytar a dvouhlasný zpěv Francie Eossiho a Ricka Parfitta.  Novinka nese název The Party Ain't Over Yet, hned po vydání desky vyráží kapela na turné.

Sony BMG

Martin Kelecsényi: Ten čas príde

Finalista soutěže Slovensko hledá SuperStar Martin Kelecsényi, původním povoláním tenisový trenér, vydává své debutové album Ten čas príde. S producentským triem Creative Music House a kytaristou Jimem Cimbalem nahráli dvanáct skladeb. S písní Sen mu pomohl kolega Tomáš Bezdeda a nazpívali duet. Příznivcům VyVolených bude známá skladba Musím už ísť, která zní vždy, když odchází vyřazený aktér této reality show.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám