Hlavní obsah

Hrubeš a Mareš Vladimíra Morávka se chystají do kin

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nový film režiséra Vladimíra Morávka nazvaný Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště vyprávějící o lásce, přátelství, selhání, zradě i odpuštění se v českých kinech objeví od 13. října. Na námětu a scénáři spolupracoval Morávek s Janem Budařem, který spolu s Richardem Krajčem ztvárnil hlavní postavy. Tvůrci svůj projekt na pátečním setkání s novináři pouze poodhalili.

Článek

Upoutávka nového filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště tvrdí, že "I ty můžeš být Hrubešem, i ty můžeš být Marešem" a režisér Morávek k ní na pátečním představení filmu novinářům dodal: "Celý příběh je o velkém, obrovském přátelství a velké, obrovské zradě a selhání. Mareš se nejdřív domnívá, že je stejně jako Sagvan Tofi k Lukáši Vaculíkovi ve filmu Kamarád do deště i on k Hrubešovi připoután pevným poutem.

Ale film pak vypráví o tom, jak ho zradí a opustí v bolestech, ale aby to nebylo tak kruté, chce svou obrovskou vinu smýt," řekl Morávek o filmu, k němuž napsal stejně jako k předchozí úspěšné Nudě v Brně scénář společně s představitelem Hrubeše Janem Budařem.

V poslední roli Stella Zázvorková

"Aby to dokázal, rozpoutá velkolepý podvod na českém showbyznysu. Odehraje se něco podobného, jako když Harry Jelínek prodal Karlštejn americkému milionáři," dodal Morávek k účasti Karla Gotta, Hany Zagorové či Lucie Bílé, kteří ve filmu představují sami sebe.

Vedle titulních představitelů Jana Budaře a Richarda Krajča diváci uvidí například Ivu Janžurovou, Miroslava Donutila a ve své poslední roli se objeví i Stella Zázvorková. "Prožila s námi svůj úplně poslední natáčecí den v životě a ten jediný den patřil k nejkrásnějším a nejpozoruhodnějším z celého natáčení.

Ani ona ani my jsme netušili, že za devět dní zemře a výborně jsme se bavili," zavzpomínal Morávek například na výtku, kterou mu paní Stella udělila po přečtení scénáře: "Škrtněte prosím, že jsem stará a hluchá. To jste totiž naletěl. My, staré dámy, jen rády předstíráme, že neslyšíme a nevidíme - pro skutečnou dámu se totiž leccos vidět a slyšet ani nehodí," vyprávěl Morávek a dodal: "Svou malou roli natočila za čtyřicet minut a stihla by to ještě rychleji, jenže nás několikrát tak rozesmála, že jsme museli záběry opakovat."

Reklama

Výběr článků

Načítám