Hlavní obsah

Nová CD - 31. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se na pultech hudebních obchodů nově objeví například soundtrack k filmu Drawing Restraint 9, který složila Björk. Dále výběr největších hitů hiphopových Public Enemy Power The People and The Beats, nebo novinka countryového barda Willie Nelsona Countryman.

Článek

Björk: Drawing Restraint 9

Po hudbě k Tanci v temnotách je soundtrack  k filmu Drawing Restraint 9 režiséra Matthewa Bafnete, druhým, který Björk složila. Björk vycházela z tradiční japonské hudby, přičemž využívala jak moderních technologií, tak klasických japonských nástrojů. Film Drawing Restraint 9 měl v Japonsku premiéru prvního července a Björk se v něm objevuje v roli průvodce.

Universal Music

Public Enemy: Power The People and The Beats - Greatest Hits

Public Enemy, bezesporu nejznámější hiphopovou kapelu, tvoří trio Trio Chuck D, Flavor Flav a Terminator X. Ve své době byla kapela velice aktuální a dá se říct, že to byli oni, kdo vtisk hiphopu sociální téma.  Power The people and The Beats je výběrem jejich největších hitů, a proto mezi osmnácti vybranými songy nechybí Bring The Noise, Fight The Power nebo Shut 'Em Down. Za necelý měsíc vydává v USA kapela i regulérní novinku Rebirth Of A Kation.

Universal Music

Art Blakey: Drum Suite

Artur Blakey známý také jako Drumer Blakey se původně věnoval hře na piano. Postupem času se vypracoval na jednoho z nejlepších jazzových bubeníků. Hrál s ikonami jako Mary Lou Williams, Fletcher Henderson nebo Billy Eckstin. Reedice nahrávky Drum Suite, která původně vyšla v roce 1957, má nově remasterovaný zvuk.

Sony BMG

Willie Nelson: Countryman

Po deseti letech se fanoušci country legendy Willie Nelsona dočkají nového alba s názvem Countryman. Celé album se nese v rytmu reagge v countryových aranžích. Autorsky je Nelson podepsán pod devíti skladbami, další dvě songy složil Jimmy Cliff. Jediná coververze I'm a Worried Man je z pera Johnnyho Cashe a June Carterové a Nelsona při ní doprovodil zpěvák Toots Hibbert.

Universal Music

Dire Straits: Brothers In Arms

Album Brother In Arms legendárních Dire Straits, které vychází v reedici, vyšlo původně v roce 1985. Kapela jím dosáhla pomyslného vrcholu své kariéry a po jeho vydání se na šest let odmlčela. Hit  Money for Nothing se dostal na první příčku americké hitparády.  Její frontman Mark Knopfler odehrál na jaře v Praze úspěšné turné.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám