Hlavní obsah

Nové knihy - 21. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne jsme pro vás vybrali například nový román Chucka Palahniuka, autora legendárního Klubu rváčů, Ukolébavka, novelu Zdeňka Štipla zachycující masakr na muslimských ženách v Indii Oči zavřít jsem nemohla, nebo thriller P.T. Deutermanna Zběsilost.

Článek

P. T. Deutermann: Zběsilost

V noci na velmi diskrétní washingtonské chirurgické klinice provádějí dva pákistánští lékaři se svým týmem plastickou operaci anonymního pacienta, který si mezi jiným přeje změnit i vzhled svého obličeje. Po operaci se pacient probere a zanedlouho je celá klinika v plamenech, v nichž zahyne i všechen její personál. Washingtonská policie chová podezření, že požár byl založen úmyslně, ale výsledky vyšetřování nejsou průkazné. Jeden z nalezených důkazů však napovídá, že hrozí bezprostřední nebezpečí teroristického útoku...

BB art, 408 str., 199 Kč

Chuck Palahniuk: Ukolébavka

Román kultovního autora, který se proslavil především svým Klubem rváčů. Novinář Carl Streator, který píše sérii článků o syndromu náhlého úmrtí nemluvňat, si povšimne, že na místech, kde k úmrtím došlo, se obvykle vyskytuje kniha Básně a říkanky celého světa. Kniha obsahuje neškodnou říkanku, ve skutečnosti však šamanskou formuli, která po přednesení, dokonce i v duchu, zabíjí. Carl se rozhodne zachránit svět a po knihovnách ničí výtisky téhle knihy.

Do cesty se mu připletou další postavy: Helen, která prodává domy, v nichž straší; Helenina asistentka Mona, oddávající se modernímu kultu; ekoterorista přezdívaný Ústřice. Každý však touží odhalit tajemství knihy ze zcela jiných důvodů: zachovat svět je přání z nejpříjemnějších - ostatní chtějí moc, peníze, chtějí ovládat druhé...

Odeon, překlad Richard Podaný, váz., 229Kč

Petra Hammesfahrová: Matka

Uznávaná německá autorka detektivní románů jeho příběh zasadila do běžného prostředí a jako námět použila citlivé téma rodinných a mezilidských vztahů. Vera Zardissová žije s manželem Jürgenem, úspěšným gynekologem, dcerami Annou a Renou a svými rodiči v bývalém, luxusně zrenovovaném statku. Venkovská idyla však náhle končí, když Rena krátce po svým sedmnáctých narozeninách nečekaně zmizí. U nádraží se najde jen její kolo. Při pátrání po dceři přichází Vera na stopu tajemstvím, kterých se nikdo ve vesnici neodvažuje dotknout.

Albatros Plus, překlad Eva Pátková, 288 str., váz.,199 Kč

Zdeněk Štipl: Oči zavřít jsem nemohla

Mistrná novela mladého autora zachycuje očima dívky masakr na muslimských ženách a dětech, k němuž došlo v nedávné době v Indii. Psychologicky propracovaný portrét vypravěčky, citlivé zachycení prostředí, vazeb mezi lidmi i hrůzy vlastního masakru představují autora jako vynikajícího vypravěče a velkou naději současné české prózy. Autor též knihu doplnil doslovem, v němž popisované události zasazuje do širšího společensko-politického kontextu.

Torst, 154 str., váz., 152 Kč

Jefferson T. Parker: S chladnou hlavou

Tom McMichael, policista z oddělení vražd, má právě pohotovost, když mu oznámí, že byl v tratolišti krve nalezen s roztříštěnou hlavou významný občan města, Pete Braga. Zpráva je to o to horší, že portugalskou rodinu Bragaových a irskou McMichaelových pojí krvavá událost sahající o tři generace zpět. McMichael musí hodit za hlavu starý rodový spor a zjistit pravdu o Bragaově smrti. Na román plný nenávisti a temných rodových křivd odehrávající se v kulisách sychravého sandiegského pobřeží jistě jen tak nezapomenete.

BB art, 320 str., 199 Kč  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám