Hlavní obsah

Zpěvák Jen a raper Abde natočili píseň a klip k 30. výročí sametové revoluce

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český zpěvák Jen přizval ke spolupráci rapera Abdeho a natočili skladbu 1989. Kombinací popu s hiphopovými prvky v ní připomínají ty, kteří v roce 1989 dali demonstrací najevo svou touhu po svobodě. Chtějí rovněž upozornit mladou generaci, aby na tuto událost nezapomínala a věděla, proč se slaví.

Jen a Abde v písni a klipu 1989Video: archiv Jena

 
Článek

„Dnes, v době sociálních sítí, si sotva umíme představit, jak těžké muselo být nesmět veřejně vyjadřovat svůj názor, nesmět cestovat, nebo dokonce nesmět studovat. Lidé před třiceti lety měli obrovskou touhu zažít svobodu, a i když riskovali, postavili se komunistickému režimu. Rád bych jim svou tvorbou alespoň symbolicky poděkoval a zároveň se pokusil přiblížit tyto události těm, kteří se narodili až po roce 1989.“ říká Jen.

V rámci oslav Sametu vystoupí Jen 16. listopadu na Albertově společně s Tomášem Klusem, Chinaski a Voxelem.

Foto: foto archiv umělce

Jen připomíná třicet let svobody.

Scénář a režii klipu 1989 měl na starosti Benjamin Buttler. Na skladbě se podílel producent Ondřej Žatkuliak, který stojí za nahrávkami Mirai, Lenny nebo Paulieho Garanda.

Zpěvák a skladatel Jen, který v roce 2012 vyhrál YouTube Fest za nejlepší klip, natočil nedávno také nový videoklip k písni Dýchat. Účinkuje v něm mimo jiné Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám