Hlavní obsah

Lidé se rozloučili s hercem Václavem Kotkem

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

V krematoriu v pražských Strašnicích se lidé v úterý rozloučili s členem Divadla Járy Cimrmana, hercem a manažerem Václavem Kotkem. Zemřel 24. července ve věku 66 let ve svém domě v Karlštejně.

Pohřeb Václava KotkaVideo: Novinky

 
Článek

Rozloučit se přišli kromě rodiny také Zdeněk Svěrák, Jan Svěrák, Miloň Čepelka, Petr Brukner, Zuzana Stivínová, Bohumil Klepl a další.

„Václav Kotek byl mým kamarádem a spolupracovníkem 43 roků. Za tu dobu člověk poznal, jestli je to hodnej člověk, nebo ne. Bude nám všem chybět nejen jako velký organizátor divadelní, ale i jako kamarád... u Vaška je to nečekané, protože mu bylo teprve 66 let,” uvedl Zdeněk Svěrák.

Václav Kotek začínal v cimrmanovském souboru jako kulisák a postupně začal hrát ve většině her tohoto souboru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Svěrák

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zuzana Stivínová

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Kotek, syn Václava Kotka

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Bohumil Klepl

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Svěrák

Jeho syn Vojtěch Kotek je herec a režisér. U Cimrmanů se spolu setkávali na jevišti ve hře Vražda v salonním coupé, kde hrál Václav Kotek stevarda a jeho syn Vojtěch Hlaváčka. Toto řešení vymyslel Zdeněk Svěrák pod heslem Synové pomáhají otcům. Stejně tak obsadil i syna Miloně Čepelky, protože původních členů divadla ubývá.

Foto: Novinky

Kotek se tu a tam objevoval i ve filmových příbězích z pera Zdeňka Svěráka jako Nejistá sezóna, Rozpuštěný a vypuštěný a Kulový blesk.

Reklama

Výběr článků

Načítám