Hlavní obsah

Karel Gott má akutní zápal plic

• Aktualizováno
Právo, Jaroslav Špulák

Karel Gott onemocněl akutním zápalem plic, oznámila ve středu jeho mluvčí Aneta Stolzová na zpěvákově facebookové stránce. Kvůli zdravotnímu stavu byl nucen zrušit své vystoupení na festivalu Benátská! ve Vesci u Liberce, kde se měl představit ve čtvrtek.

Foto: Supraphon - Martin Kubica

Karel Gott oslavil nedávno osmdesátku.

Článek

„Vážení příznivci Karla Gotta, z důvodu akutního zápalu plic musí pan Gott s velkým politováním zrušit své čtvrteční vystoupení na festivalu Benátská s Impulsem,“ píše Stolzová na zpěvákově facebookovém profilu.

Zpěvák byl hospitalizován v nemocnici, v úterý byl už propuštěn do domácího ošetřování.

Chtěl oslavit narozeniny

„Gottovo vystoupení nahrazovat nebudeme. V čase, kdy měl koncertovat, se představí hosté, kteří ho měli v  programu doprovodit. Budou to Markéta Konvičková, Ilona Csáková a Petr Kolář,“ řekl Novinkám.cz spolupořadatel festivalu Petr Pečený. „Celé to bude pojato jako pocta Karlu Gottovi.“

Gott sám chtěl právě na festivalu oslavit své 80. narozeniny, které měl 14. července.

Zpěvák populární v ČR i v zahraničí prodělal v roce 2016 nádorové onemocnění mízních uzlin, které překonal. Ač ho provázejí zdravotní problémy, především respirační onemocnění, přesto dál vystupuje. Například loni 12. června v O2 Aréně měl samostatný koncert. Chystal ho i na letošní rok právě k příležitosti svých osmdesátin, v lednu ale toto vystoupení zrušil. Mluvčí to tehdy vysvětlila oslabenou imunitou.

Festival Benátská! začne ve čtvrtek 25. července a skončí v neděli 28. července nad ránem. Jeho hlavní hvězdou je nyní švédská skupina Europe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám