Hlavní obsah

Bílý bílý den. Kde pro vás začíná a končí láska?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde láska začíná? Kde končí? Proč je tak jiná její podoba, kterou cítíme k vlastním dětem, vnukům, od té, jež přichází do našich životů (často nezvaná) s partnerem, milencem, manželem nebo manželkou? Tyhle otázky si pokládá islandské drama Bílý bílý den režiséra Hlynura Pálmasona. Do českých kin naplno vstoupí ve čtvrtek 25. července.

Trailer k filmu Bílý bílý den

 
Článek

Hlavní postavou snímku je policista Ingimundur, v podání islandského herce Ingvara Sigurdssona. Když zjistí, že jeho milovaná, tragicky zesnulá žena vedla patrně ještě jiný, tajný život, vydává se na vlastní pěst zjistit celou pravdu. Jeho zármutek se s rostoucím napětím mění v posedlost, která ohrozí jeho i jeho blízké.

„Bílý bílý den je pro mě o dvou typech lásky. O lásce k vlastním dětem nebo vnoučatům, která je jednoduchá, čistá a bezpodmínečná, a vedle toho o lásce k partnerovi, milenci, manželovi a podobně. A to už je něco úplně jiného, tato láska je složitější, intimnější, živočišná a v něčem zcela jedinečná, protože ji takhle k nikomu jinému necítíte,“ říká režisér Pálmason.

Bílý bílý den je poslední snímek z letošního výběru Vary ve vašem kině. Tedy projektu, který usiluje o to, aby se nejlepší snímky z MFF KV dostaly k co největšímu počtu českých diváků.

Spolupracují na něm MFF KV, České televize a Aerofilms v rámci distribučního labelu KVIFF Distribution. Seznam kin v ČR zapojených do projektu je dostupný zde.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám