Hlavní obsah

Film Simpsonovi 2 bude, ale potrvá to

Novinky, Stanislav Dvořák

Už roky se mluví o tom, že by měl vzniknout celovečerní film Simpsonovi 2. Práva koupila společnost Disney a otec Simpsonů Matt Groening potvrdil, že film určitě vznikne.

Foto: archiv Práva

Homer Simpson

Článek

„Není pochyb, že jednoho dne bude další film o Simpsonových. Myslím, že Disney za svoje peníze něco chce,“ řekl Groening.

„Ten první film nás skoro zabil. Neměli jsme žádný tým B, který čekal na to, aby udělal film. Stejní lidé, kteří psali, animovali, dabovali a skládali hudbu pro seriál Simpsonovi, dělali i film. To bylo v roce 2007. Už jsme se skoro vzpamatovali, skoro,“ žertoval Groening.

První film režíroval David Silverman podle scénáře Jamese L. Brookse, Matta Groeninga, Ala Jeana, Iana Maxtone-Grahama, George Meyera, Davida Mirkina, Mika Reisse a Mika Scullyho. Brooks a Groening byli producenty a Hans Zimmer skládal hudbu. Film byl zábavný i komerčně úspěšný, vydělal celkově asi 527 milionů dolarů.

Foto: Fox

Simpsonovi

Seriál Simpsonovi byl v poslední době kritizován, že už ztratil původní šťávu.

Nečekaného útoku se dočkala v roce 2018 také postava indického obchodníka Apua. Strážci politické korektnosti ji vidí jako “rasistickou“. Na internetu se divoce  spekulovalo o tom, že postava bude zakázána a úplně zanikne, oficiálně to ale producenti nepotvrdili.

Nicméně se šíří požadavky, aby se postava Apua nějak změnila. Indicko-americký komik Hari Kondabolu natočil dokument The Problem with Apu, kde se zabýval otázkou stereotypů. Tvrdil, že právě kvůli Apuovi si z něj lidé dělali srandu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám