Hlavní obsah

Američtí Take 6 i symfonická pocta Jacksonovi roztančí Krumlov

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek začíná Mezinárodní hudební festival Český Krumlov. Zahájí ho výpravné představení Venuše a živly: Hudba a tanec doby Krále Slunce a v sobotu zazáří americká skupina Take 6, která posbírala deset cen Grammy a předvede, jak se dělá moderní jazz, funk a gospel. Za týden (27. 7.) pak přijde velkolepé finále v podobě symfonické pocty Michaelu Jacksonovi.

Michael Jackson

Článek

Show Venuše a živly: Hudba a tanec doby Krále Slunce chce v zámecké zahradě vyvolat atmosféru doby Ludvíka XIV. pomocí hudby, tance, sofistikovaného umění iluminace a dalších efektů. Na hudbu Jeana-Baptisty Lullyho, dvorního skladatele a kapelníka Ludvíka XIV., a jeho současníků zatančí Hartig Ensemble a hosté.

Špičkový bude určitě i sobotní koncert amerických Take 6 v Pivovarské zahradě se Severočeskou filharmonií Teplice.

Foto: festivalkrumlov.cz

Take 6

Take 6 patří k nejlepším vokálním skupinám v USA, jejich hravost, feeling a schopnost rafinovaných aranží je pověstná. Zpívají gospel (kostelní hudba Afroameričanů), ale moderní. Dnes tento žánr už není jen sborovým zpěvem, může znít jako funky, reggae, soul a podobně. Take 6 pozvali ke spolupráci i Ray Charles nebo Whitney Houston.

Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra chystají velkolepou Michael Jackson Symphony. Novým zvukem opatří nesmrtelné hity krále popu jako Thriller, Wanna Be Starting Something, Don’t Stop Till You Get Enough, The Way You Make Me Feel, Billie Jean, Human Nature, You Are Not Alone, Black Or White, Dirty Diana či Beat It.

Během festivalu, který pokračuje i v srpnu, vystoupí také Klavírní trio Bacarisse,  Lenka Filipová, Tereza Mátlová, Epoque Quartet a Marek Novotný Jazz Trio. Muzikálové melodie nabídne v podání hvězd z americké Broadwaye a pražského Divadla Broadway koncert Broadway Meets Broadway. Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou v prodeji na www.festivalkrumlov.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám