Hlavní obsah

Vesna má pohádkový klip i vokály

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vesna vydává nový singl Bílá laň. Má fantasy námět a spolupracovala na něm i zpěvačka Věra Martinová.

Vesna: Bílá laňVideo: Vesna

 
Článek

Bílá laň připomíná dávné pohádky či legendy. Je o lani, která se zamiluje do člověka a přijme lidskou podobu, jenže zázraky nikdy nejsou zadarmo.

„Během natáčení mi několikrát vyhrkly do očí slzy. Přemýšlela jsem nad všemi z nás, kteří se snažili ve svém životě zalíbit ostatním,“ řekla frontmanka Patricie. Snahu zalíbit se prožila při natáčení i samotná kapela. Klip se totiž točil nadvakrát.

„Poprvé jsme natáčely v obrovském bílém studiu. Nebylo to ono. Chtěly jsme být takové jako ostatní, ale zjistily jsme, že to ztratilo kouzlo a že musíme zůstat své,“ popisuje houslistka Bára Šůstková.

„Vážím si toho, že mohlo vzniknout krásné spojení mezi námi a Věrou Martinovou. Symbolické propojení světů dvou různých generací, které ač tolik odlišné, přeci spolu v mnohém souzní,“ popisuje Bára, která výsledný klip režírovala. Klip se točil na zámku v Uherčicích v režii Czech Vibes.

Foto: Czech Vibes

Vesna a Věra Martinová

Píseň s rozevlátou atmosférou vyniká pěkně zpracovanými vícehlasy a uklidňující náladou. Vesna patří k našim originálnějším skupinám v oblasti folk/folklór. Vydala zatím jednu desku Pátá bohyně.

„Vesnu sleduju od úplných začátků,“ uvedla Věra Martinová. „Baví mě sledovat, jak holky rostou.“

Známá zpěvačka si s Vesnou zazpívala poprvé na slavnostním křtu Vesna show v pražském Obecním domě, a když ji kapela oslovila k duetu, bez zaváhání souhlasila. „Píseň mě nadchla od první chvíle, kdy jsem ji slyšela,“ dodala Věra.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám