Hlavní obsah

Marley Wildthing představuje singl a videoklip Tunnelvision

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marley Wildthing je písničkářka z Rakouska, která žije v Praze. Vystupuje od roku 2015, rok a půl se věnovala psaní písní na cestách. Hrála, kdekoliv se dalo, v hudebních klubech i na ulicích, a v krátkém čase stačila nabrat zkušenosti v hudební a pódiové produkci. V září 2018 vydala své první EP Cube. Nyní představuje píseň a klip Tunnelvision.

Klip k písni TunnelvisionVideo: Archiv umělkyně

 
Článek

Jde o první singl z připravovaného debutového alba. Píseň a video ztělesňuje Marleyinu myšlenku, která popisuje psychickou prázdnotu a depresi. V Tunnelvision nepřikrášluje, ani zbytečně nedramatizuje. Snaží se poukázat na to, že každý nepříjemný stav přejde. Chce to jen sílu, čas a někdy i pomoc druhých. Na konci každého tunelu je totiž světlo.

„Touto písní chci říct lidem, aby důvěřovali sami v sebe s jakýmkoliv problémem, který v sobě nosí. Je naprosto přirozené necítit se každý den skvěle, takže bychom si to měli připustit a akceptovat v sobě i ty nepříjemné pocity,“ vysvětluje Marley Wildthing.

Foto: Stephen Galle

Marley Wildthing avizuje nový klip.

Videoklip byl natočený týmem českých a slovenských tvůrců, v jehož čele stál režisér David Dougles, který se zpěvačkou vypracoval scénář i design scén.

„Poprvé jsme se s Marley potkali u příprav jiného videoklipu. Tam mi prozradila, že má vizuální představu o velice osobní a intimní skladbě, kterou právě nahrála. Vize Marley pro Tunnelvision se mi zalíbila, tak jsme se domluvili, že jí k téhle písničce napíšu scénář. Ten se jí nakonec velice líbil. Realizace i natáčení bylo příjemné. Marley je opravdový umělec - profesionál, takže jsme si všichni, náš štáb i herci, natáčení užili,“ říká Dougles.

Reklama

Výběr článků

Načítám