Hlavní obsah

Ewan McGregor v traileru pokračování Osvícení, známého hororu podle Kinga

Novinky, Stanislav Dvořák

Ewan McGregor hraje dospělou verzi chlapce Dannyho, syna Jacka Nicholsona z hororu Osvícení. Osmdesátková klasika se dočkala pokračování po 39 letech.

DOCTOR SLEEP - Official Teaser TrailerVideo: Warner Bros

 
Článek

Původní film natočil Stanley Kubrick, teď se ujal režie Mike Flanagan. Snímek se jmenuje Doctor Sleep.

„Když jsem byl malý, narazil jsem na tyhle věci. Nevím nic o kouzlech. Říkal jsem tomu osvícení,“ vysvětluje v traileru své nové parťačce hlavní hrdina, který bojuje s alkoholismem a záchvaty zuřivosti.

Foto: Warner Bros

Ewan McGregor ve filmu Doctor Sleep

Když je Danny střízlivý, má zázračné schopnosti a může pomáhat lidem trpícím smrtelnými nemocemi. Naváže spojení s dívkou, která má podobné schopnosti. Jmenuje se Abra a spolu zjišťují, že je chce jakási záhadná skupina zabít.

Proč 39 let

Vysvětlení, proč společnost Warner Bros. nenatočila pokračování známého hororu dříve, není až tak složité. Nevěřili, že na tom dost vydělají. Kubrick točil The Shining s Jackem Nicholsonem a Shelley Duvallovou v roce 1980 a tehdy nešlo o komerční trhák. Film byl spíše výjimečný, originální, ne masový. Postupně se díky článkům filmových kritiků a nadšenců zařadil mezi klasiku a dnes je známější než filmy, které ho v roce 1980 překonaly v tržbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám