Hlavní obsah

Ježíš z komedie Big Lebowski dostane vlastní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Není to Big Lebowski 2, ale příběh jednoho z ujetých kumpánů kultovního „Duda“ Lebowského, kuželkáře Ježíše, a jeho přátel. Projekt přiblížil autor a herec John Turturro.

Foto: Bontonfilm

John Turturro ve filmu Big Lebowski

Článek

Namachrovaný kuželkář (v originále Jesus Quintana) se ve filmu Going Places dostane z vězení a hned spadne do dalších potíží.

John Turturro uvedl, že to bude hodně sexuální a přisprostlý film. „Ukazuje, jací jsou chlapi hlupáci... musím to ještě trochu vypilovat, ale mám z toho dobrý pocit. Je to o tom, jak jde Jesus z vězení. Je to komedie, velmi lidská komedie.“

Foto: Gramercy Pictures

Ježíš z Big Lebowského

Příběh je inspirován starým francouzským filmem Les valseuses (1974). Tři vyděděnci se toulají světem a způsobují průšvihy. Prchají před konzumní společností, před policií, ale hlavně před jedním naštvaným ozbrojeným holičem. S Turturrem by měli hrát hlavní role Audrey Tautou a Bobby Cannavale.

Bratrům Coenům, kteří stáli za kultovkou Big Lebowski, se prý nápad líbí.

„Jsou to mí přátelé, blízcí přátelé, a podpořili mě, když jsem řekl, že bych chtěl víc prozkoumat tuhle postavu. Řekli mi, že to musím udělat já, protože oni to dělat nebudou.“

Foto: B-cinema

Audrey Tautou v Něžnosti

Foto: Polygram

Jeff Bridges jako Big Lebowski

Joel a Ethan Coenovi sice nepracují na scénáři, ale zřejmě dávají Turturrovi nějaké poznámky k jeho práci. U příznivců Lebowského to může vyvolávat různé reakce, včetně nadšeného očekávání, přesto ale platí, že by si neměli dělat falešný obrázek o filmu. Going Places není Big Lebowski 2 a ani autor scénáře to nepředstírá.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám