Hlavní obsah

Centrem Prahy prošel průvod festivalu Khamoro

Praha

Centrem Prahy v pátek prošel průvod u příležitosti mezinárodního festivalu romské kultury Khamoro. Ten se letos koná již po jednadvacáté a skončí sobotním galakoncertem v klubu SaSaZu.

BEZ KOMENTÁŘE: Průvod festivalu KhamoroVideo: Milan Malíček, Právo

 
Článek

Umělci v pestrobarevných krojích šli pěší zónou přes ulici Na Příkopě a Havířskou, za vyvolávání jména festivalu dorazili na Ovocný trh. Tam čekal nazdobený kočár, který je doprovodil až do cíle na Staroměstské náměstí. Kolem pomníku Jana Husa se muzikanti a tanečníci rozdělili do několika kruhů, a ještě zhruba půl hodiny bavili publikum.

První průvod Khamoro uspořádalo v roce 2001. Každoročně se na něj přijdou podívat tisíce lidí. Samotný festival Khamoro se ale koná už od roku 1999.

„Zatím to všechno běží v pořádku, máme z toho dobrý pocit. Reakce jsou dobré, ale my už nejsme objektivní. Doufám, že publikum je spokojené s programem, který jsme připravili,” řekla k 21. ročníku organizátorka festivalu Jelena Silajdžić.

Foto: Milan Malíček, Právo

Průvod účinkujících 21. ročníku světového romského festivalu Khamoro na Staroměstské náměstí.

Khamoro znamená romsky sluníčko. Festival pořádá organizace Slovo 21 a Studio Production Saga. Kromě hudebních a tanečních vystoupení připravuje v rámci festivalu přednášky a výstavy s romskou tematikou. Každý rok akce přiláká zhruba 10 tisíc tuzemských i zahraničních diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám