Hlavní obsah

Cirque du Soleil vystoupí v Praze v hávu Avatara

Strhující umělecké představení Slunečního cirkusu se po dvou letech opět vrací do Prahy. Jako vždy s sebou přiveze ty nejlepší světové artisty a dechberoucí kostýmy. Tentokrát však i něco navíc. Představení Toruk, které se v O2 areně uskuteční celkem osmkrát od 29. května do 2. června, je totiž inspirováno nejvýdělečnějším filmem všech dob - Avatarem.

Foto: Profimedia.cz

Cirque du Soleil přiveze představení inspirované Avatarem.

Článek

Putovní show Toruk – The First Flight (v překladu Toruk – První let), inspirovaná superúspěšným filmem režiséra Jamese Camerona, měla premiéru v prosinci roku 2015. Pomocí vemlouvavé hudby, působivých dekorací, a především umu artistů slibuje přenést diváka do barevného světa Pandora.

Režie představení se ujali Michel Lemieux a Victor Pilon. Fanoušci Avatara se nemusí obávat, že budou děj znát dopředu. Mytický příběh z téže planety je totiž zasazen tisíce let před události známé z filmu. Ještě předtím, než na Pandoru vstoupili lidé. Nebudou však chybět posvátný Strom duší, létající predátor Toruk ani barevný les, z něhož ve filmu přecházel zrak.

Foto: Profimedia.cz

Nebude nouze o výkony na hranici lidských schopností.

Cirque du Soleil byl založen v kanadském Montrealu již v roce 1984 a postupně se rozrostl do zábavního tělesa, které ve své kategorii téměř nemá konkurenci. Soubor se dnes dělí na několik stálých angažmá ve světových metropolích jako New York či Las Vegas a putovní soubory objíždějící zejména další kontinenty. Od tradičního cirkusu se těleso odlišuje výhradně lidskými účinkujícími a monumentální scénou a výpravou.

Foto: Lucie Levá

V O2 areně se ve středu přes den zkoušelo na první večerní představení.

Foto: Lucie Levá

Kostýmy, které jsou připraveny v šatně na představení.

Ze současné předváděné produkce patří k nejoceňovanějším představení Kà, které trvale sídlí v lasvegaském hotelu MGM Grand, v němž si artisté pohrávají s gravitací a na pohled nad ní skutečně vítězí. Cirkus naposledy navštívil Prahu v květnu roku 2017 s představením Varekai.

Vstupenky jsou stále k dostání v síti Ticketportal od 1690 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám