Hlavní obsah

Fast Food Orchestra vydali singl o vztahu k práci

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská reggae ska kapela Fast Food Orchestra vydala nový singl s videoklipem. Jmenuje se Do práce! a s nadsázkou ukazuje to, jaký mají členové skupiny vztah k pracování. Pointa celé písně má pak upozornit na to, že lidé by měli dělat především to, co je baví.

Klip k písni Do práce!Video: Fast Food Orchestra

 
Článek

„Text písničky je spíš vtip. Práce musí bavit, měl by to být koníček, činnost, na kterou se člověk těší, nikoli povinnost, něco, co člověk musí. V textu si děláme legraci z klasických stereotypů, jakými jsou přísloví, že práce šlechtí, nebo že bez ní nejsou koláče,“ komentuje vznik nového singlu Fido, zpěvák kapely.

Video klip vznikl na zemědělském statku nedaleko Nymburka. Členové skupiny si během natáčení vyzkoušeli činnosti, které zemědělci musí zvládat každý den. „Kdybych bydlel na statku, určitě by tam se mnou musela bydlet i kapela, se kterou bychom přes den statek obstarávali a večer hráli. Nejvíc mě určitě bavilo válení se na seně, to bych mohl dělat pořád,“ řekl k natáčení zpěvák a trumpetista kapely Adam Hejna.

Skupina letos slaví dvacet let od svého založení. Parta, která patří mezi zakladatele žánru ska v České republice, odehrála narozeninové koncerty v Praze, Brně, Plzni a Pardubicích. Kromě setů v klubech vystoupila unplugged v bistrech rychlého občerstvení, tedy ve fast foodech. Nyní se skupina chystá na festivalovou sezonu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám