Hlavní obsah

Kapela Timudej představuje animovaný klip k písni Niké

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Timudej pokřtila během svého vystoupení na lodi Cargo Gallery kotvící toho času na Smíchovské náplavce v Praze svůj nový animovaný klip. Je k písni Niké z posledního alba Ještěně. Na Novinkách.cz má premiéru.

Klip kapely TimudejVideo: archiv kapely

 
Článek

„Klip nás přenáší do prostředí francouzské riviéry sedmdesátých let, kde herečka Niké se svým hereckým kolegou natáčí filmovou milostnou scénu pod dohledem přísného režiséra Pampidou. Byl vytvořen animací papírových loutek na skleněném multiplánu, takzvanou ploškovou metodou, která má v české animaci velkou tradici hlavně díky Karlovi Zemanovi a nespočetným večerníčkům,“ popisuje animátorka Lenka Ivančíková.

Foto: archiv kapely

Koncerty kapely Timudej bývají velmi živelné.

Všechny papírové postavy i celou scénu ztvárnila výtvarnice Alžběta Josefy, která je mimo jiné také autorkou obalu jednoho z předchozích alb kapely. „Kromě papíru jsme použili i další 3D prvky, jako jsou skleněné kamínky, alobal, či jiné lesklé materiály,“ uvedla.

„Tvorba klipu pro mě byla jako dětská hra. Díky kapele Timudej jsem si mohla splnit jedno ze svých tajných přání. Kreativní energie, která tomuto klipu vdechla život byla pro mě inspirujícím a nezapomenutelným zážitkem,“ přiblížila atmosféru natáčení režisérka, scénáristka a kameramanka Nina Ščamborová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám