Hlavní obsah

Nové knihy: Pytlík, Halliburton, Lukeš, Gris i Sigurdardóttirová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvyklý mix novinek, tentokrát o vzniku Josefa Švejka, dopisech Richarda Halliburtona, místopisu táborů nucených prací u nás v letech 1948 až 1962, detektivek a samozřejmě i audioknihy a komiksu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jaroslav Hašek, Radko Pytlík:

Křížem krážem Evropou / Jak vznikl Švejk

Obal knihy

Doyen haškologie popisuje první objevení se postavy Josefa Švejka v roce 1911 ve hře Pevnost v pražském kabaretu coby sluhy krále Karla IV. Sleduje jeho cestu z kabaretu do románu. Vše doplňují nejlepší cestopisné črty Jaroslava Haška.

Emporius, 190 stran, 200 Kč

Richard Halliburton:

Po stopách dobrodruha: Z dopisů rodičům a přátelům 1912 – 1939

Korespondence známého cestovatele přináší nový pohled na jeho osobnost. Dokazuje jeho cílevědomost i hluboký vztah především k rodičům, ale i k blízkým přátelům, kterým se „vypisoval“ ze svých dojmů, myšlenek, frustrací i radostí.

Regia, překlad a text Hana Bortlová – Vondráková, 184 strany, 249 Kč

Jan Lukeš:

Miloš Forman v kostce

Obal knihy

Rubikova kostka života a díla režiséra z pera jeho analytika, pamětníka i zpovědníka. Úvaha na téma jeho cesty na světové výsluní za přechodu mezi dvěma systémy společenskými i produkčními předchází mozaice režisérových názorů, životních osudů a filmografie.

Academia, 224 strany, 325 Kč

Yrsa Sigurdardóttirová:

Katarze

Obal knihy

Detektiv Huldar a dětská psycholožka Freyja musí zastavit nemilosrdného vraha, který chce jediné: aby jeho oběti trpěly a litovaly. Napínavý příběh o síle sociálních sítí a temné stránce mezilidských vztahů vás donutí se zamyslet, za co jste se kdy měli omluvit.

Metafora, přeložila Hana Sichingerová, 400 stran, 339 Kč, e-kniha 271 Kč

Daniel Gris:

Říkají mi Lars

Obal knihy

Audiokniha nabízí říznou českou krimi a zároveň první díl nové série se soukromým očkem jménem Lars. Vypadalo to jako pohodovej kšeft. A pak se všechno podělalo... Vypráví Martin Zahálka.

Audiotéka, 7:13 hodin, mp3, 249 Kč

Vince Flynn, Kyle Mills:

Rudá válka

Obal knihy

Románové sci-fi o invazi ruské armády do pobaltských států, kterému mohou zabránit americký agent Mitch Rappa a jeho ruský spojenec z rozumu Gríša Azarov, bývalého věrný voják prezidenta Krupina.

BB art, přeložil Roman Lipčík, 312 stran, 299 Kč

Jiří Padevět:

Komunistické lágry

Obal knihy

Autor postupuje tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v republice, na kterých totalitní komunistický režim zřídil tábory nucené práce, nápravně pracovní tábory, pracovní útvary vězňů a internační místa duchovních, a sice v letech 1948 až 1962.

Academia, 312 stran, 385 Kč

Yascha Mounk:

Lid versus demokracie

Obal knihy

Zatímco v celém západním světě upadá podpora demokracie, šíří se obliba a moc populistů. Před tímto nebezpečným jevem varuje dílo německo-amerického politologa. Pronikavé dílo o neduzích demokracie i se zamyšlením, jak je léčit.

Prostor, přeložil Martin Pokorný, 384 strany, 397 Kč

Alejandro Jodorowsky:

Královská krev: Svatokrádežná svatba

Obal knihy

Mytický příběh zrady, války, zakázané lásky, svržených vládců a milostných hrůz… To vše v nádherné kresbě tvůrce jménem Dongzi Liu. V knize najdete hned první dva díly této série.

Crew, 112 stran, 399 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám