Hlavní obsah

Dívky z Aquababes si už písně skládají samy

Právo, Jaroslav Špulák

Dívčí skupina Aquababes se na české hudební scéně poprvé objevila v roce 2014. Obvykle nazpívala písničku, která vznikla na objednávku, pořídila k ní klip, vystoupila na koncertě a její život skončil. Projekt existuje s podporou značky Aquila a záměrem bylo každý rok měnit obsazení. Aquababes 2019 mají ale jiný cíl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nová sestava Aquababes.

Článek

Šestice mladých dívek, které aktuální sestavu skupiny tvoří, se na tvorbě písniček autorsky podílí. Pracuje za asistence hudebního producenta Jiřího Buriana a záměrem je vydržet na scéně delší dobu. První své skladby představily dívky z Aquababes ve čtvrtek na tiskové konferenci v Praze.

„Baví mě kvalitní pop. Byly roky, kdy u nás byl právě pop sprosté slovo. To se ale v posledních letech změnilo a já jsem rád, že mohu pracovat s talentovanými dívkami na písničkách. Je to šance, jak udělat něco, co bude mít komerční dopad a bude to kvalitní,“ vysvětlil producent a hudebník Jiří Burian.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina Aquababes při vystoupení před novináři.

Současné Aquababes tvoří Simona a Denisa Katzerovy, Eleni Michailidu, Alena Shirmanová-Kostebelová, Huyen Vi Tranová a Zuzana Chalupová. Kromě tvorby písniček a jejich vydávání je v plánu vyjet na turné do vybraných měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám