Hlavní obsah

Filmové premiéry: Free Solo, John Wick 3, V oblacích, Daddy Cool či Milost.

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarem oceněný dokument Free Solo sleduje sólový výstup Alexe Honnolda na stěnu El Capitan. Keanu Reeves hraje opět superzabijáka ve filmu John Wick 3. Malý racek je hrdinou animovaného filmu V oblacích. Do kin jdou i dva české dokumenty Univerzity a svoboda a Nový život. Milost je příběh rodičů prokletého vojáka vyprávěný jejich sedmnáctiletým vnukem Jankem.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Free Solo

Free Solo (2018) CZ HD trailerVideo: Artcam Films

Yosemitská stěna El Capitan přitahuje výjimečné sportovní výkony. Zlákala i Alexe Honnolda, kterého nic neodradilo od nebezpečného výkonu: vylézt 915 metrů vysokou stěnu bez lana, spolulezce a jakéhokoliv jištění.

Free Solo, USA 2018, dokument, 100 min., režie: Jimmy Chin a Chai Vasarhelyiová.

John Wick 3

Trailer k filmu John Wick 3Video: Vertical Entertainment CZ

Ve třetí části má super zabiják John Wick v patách armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table, se z Johna Wicka stává psanec, který je terčem zabijáků po celém světě.

John Wick 3, USA 2019, akční, 130 min., režie: Chad Stahelski, hrají: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Jason Mantzoukas, Asia Kate Dillonová a další.

V oblacích

V oblacích - TRAILER, český dabingVideo: Bontonfilm

Manou je na mořského racka je neobvykle malý a není se čemu divit. Ve skutečnosti je to totiž rorýs, mezi racky se jako pískle omylem připletl, získal si srdce jednoho páru a už s nimi zůstal. Teď se ovšem dozvěděl pravdu, objevil jiné rorýse, a odchází s nimi z domovského hnízda za dobrodružstvím. Ve městě není nouze o zábavu, nové kamarády a zážitky. Brzy se ale objeví nebezpečí, které ohrožuje všechny...

V oblacích, Německo 2019, animovaný/dobrodružný/komedie, 88 min., režie: Christian Haas a Andrea Blocková

Daddy Cool

Trailer k filmu Daddy Cool Video: Bontonfilm

Adrien se vůbec nechová jako zralý muž. Bez zodpovědnosti, bez ambicí, bez pořádné práce, zato vždycky na pohodu a tabáček. Když se s přítelkyní poznali, zábava byla to hlavní. Časem ale všichni okolo dospěli... až na něj. Adrien zatvrzele zůstal flákačem a teď se nestačí divit, jak na něj jeho přítelkyně Maude srší hromy a blesky. A tak Adrien vymyslí senzační plán, jak ukázat, že je dospělý a zodpovědný stejně jako ostatní: založí si v jejich bytě soukromé jesle.

Daddy Cool, Francie 2017, komedie, 97 min., režie: Maxime Govare, hrají: Vincent Elbaz, Laurence Arné, Grégory Fitoussi, Bernard Le Coq, Vanessa Demouy a další.

Univerzity a svoboda

Trailer k filmu Univerzity a svobodaVideo: Bontonfilm

Mezi mluvčími filmu jsou lingvista Noam Chomski, jeden z hlavních autorů deníku Guardian v oblasti vzdělávání sociolog Frank Furedi, profesor sociální psychologie Stanislav Štech, investigativní novinář Jiří Štický. Film také ukazuje koncepční i politický zápas o podobu českého vysokého školství a je rámován tragikomickou osobní linií jednoho z autorů filmu - pedagoga FAMU. A promluví i silný studentský hlas.

Univerzity a svoboda, Česko 2019, dokument, 70 min., režie Zuzana Piussi, Vít Janeček.

Můj nový život

Můj nový život trailerVideo: APK Cinema Service

Pět opravdových příběhů dětí, které statečně bojovaly s nepřízní osudu a na své cestě životem musely překonat nepředstavitelné překážky. Film nahlíží do duše dětem, které se utkaly s onkologickým onemocněním, a jejich rodinám. Netradičně pozitivní časosběrný dokument je o tom, že vždy je v co doufat a čemu věřit. A že i v těch nejtěžších chvílích má každý možnost volby, jak se svým životem naloží.

Můj nový život, Česko 2019, dokument, 94 min., režie: Milan Klíma

Milost

Trailer k filmu MilostVideo: Pilot Film

Prokletí vojáci byli členové polských protikomunistických odbojových hnutí, zformovaných v závěrečných fázích druhé světové války. „Odřivous“ byl zabit v roce 1946. StB ho čtyřikrát vyhrabala z hrobu, aby se ujistila, že je „nepřítel lidu“ mrtvý. Matka vojáka nesnese to ponížení, ukradne rakev s tělem svého syna a přinutí manžela, aby se společně vydali na cestu do Kalvárie Paclawské a syna opět pohřbili. Cesta je plná dramatických událostí.

Milost, Polsko/Česko/Slovensko 2018, drama, 100 min., režie: Jan Jakub Kolski, hrají: Grażyna Błęcka-Kolska, Jan Jankowski, Michał Kaleta, Krzysztof Globisz, Michał Malinowski a další.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám