Hlavní obsah

Skladatele Josefa Myslivečka ztvární ve filmu Egor Koreshkov

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O prázdninách se začne natáčet Il Boemo, historický film režiséra Petra Václava. Je inspirovaný příběhem skladatele druhé poloviny 18. století Josefa Myslivečka. Snímek zavede do Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou, ale také zemřel v zapomnění. Hlavní roli ztvární ruský herec Egor Koreshkov. Rozpočet filmu je 120 milionů Kč.

Foto: Petra Hajská

Herec Egor Koreshkov (vlevo) a režisér Petr Václav.

Článek

Petr Václav obsadil do filmu, jehož natáčení připravoval spolu s producentem Janem Macolou více než deset let, rovněž operní hvězdy světových scén (Phillipe Jaroussky, Emöke Baráth, Simona Šaturová, Krystian Adam a další), italské herce, Karla Rodena i Zdeňka Godlu. Hudbu k filmu, kterou tvoří z velké části téměř 250 let nenastudované a tedy znovu objevené Myslivečkovy árie a skladby, nahraje orchestr Collegium 1704 pod taktovkou Václava Lukse.

„Vyprávíme příběh pomáhající nám pochopit kulturní provázanost evropského kontinentu, jeho pestrou jednotu, jeho společné kořeny i dědictví, z něhož můžeme čerpat inspiraci. V překotně se měnicím světě je nám tohoto příběhu třeba. Navrací nás do osmnáctého století, aby nám pomohl pochopit, kdo jsme, jak zacházíme s naší minulosti a o jaké pocity a jakou citlivost bychom měli pečovat v budoucnosti,“ říká režisér Petr Václav.

Il Boemo bude podle tvůrců velkolepou dobovou freskou. Mezinárodní tým složený ze zvučných jmen bude natáčet v atraktivních lokacích v Itálii a v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám