Hlavní obsah

Česká hudební legenda Vltava vydává komplet CD a rarity

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Vltava, klubová legenda devadesátých let soustředěná kolem frontmana Roberta Nebřenského, která už jednou ukončila činnost, ale po letech se dokázala vrátit, vydává reedici Náklad štěstí (celou diskografii) a přidává bonusy.

Foto: Kontra Production

Robert Nebřenský

Článek

Desky jako Mládí i tak velkou lásku bere s humorem, Šťastnej jako trám, Když bozi zestárnou nebo Marx, Engels, Beatles patří se svou originální poetikou, hravostí, vytříbeným muzikantstvím a ujetým humorem do zlatého fondu české scény. Vltava je na scéně už přes třicet let a zůstává unikátem.

Skupina vydává v pátek Náklad štěstí, což je kompletní diskografie plus bonusové album.

Foto: Warner Music

Náklad štěstí od Vltavy

Rarity z let 1986–2016 skupina nazvala Diamantové boty ve dvířkách kamen. Je to třeba filmová i divadelní hudba, remixy skladeb a jam session, který paroduje Pink Floyd, nebo 30 případů majora Zemana v disko úpravě.

Přestože jde o výběr vzácných raritních nahrávek, má album také svoji obsahovou koncepci, která odkazuje na trvání platnosti textu písně „My tě tu písničku naučíme“. Dle varování kapelníka Roberta Nebřenského „...svět, vytvořený v Nákladu štěstí, poskytuje již dostatečný prostor pro kvalitní život pouze v něm.“ Upozorňuje tak na ”riziko potíží při pokusech o návrat do běžné reality”.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám