Hlavní obsah

RECENZE: No Name připomněli důvody popularity i v akustickém setu

Právo, Jaroslav Špulák

Akustické turné No Name skončilo ve čtvrtek večer v pražském Foru Karlín. Košická skupina, v Čechách dosti populární, připravila speciální program, jenž si během předešlých koncertů takříkajíc sedl, a tak jej v metropoli prezentovala s lehkostí a věcností.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zpěvák Igor Timko zpíval i bavil.

Článek

Na koncertech turné diváci seděli. Ve velkém pražském sále to však vytvořilo atmosféru přece jenom méně emotivní, než bývá na běžných vystoupeních No Name zvykem. Tím spíš, když akustický zvuk nesly jen kytary, piano a smyčcové kvarteto, jež kapelu na pódiu po několika úvodních skladbách doplnilo. Zvuk bicích a baskytary zůstal standardní, což dalo vystoupení rytmický drajv. Tančit by tedy fanoušci klidně mohli po celou jeho dobu.

Ve Foru Karlín si to ale mezi židlemi dopřáli až v samotném závěru, když už kapela servírovala hit za hitem. V ten moment se dostavila atmosféra totálního souznění. Muzikanty koneckonců přiměla k tomu, aby divácké bažení po přídavcích vyslyšeli bez prostojů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

No Name ve Foru Karlín.

Foto: Jan Handrejch, Právo

No Name vytvořili skvělou atmosféru.

Písně na akustické turné měly trochu jiný ráz, než mají v obvyklé koncertní podobě či na studiových nahrávkách. Dostalo se na funkční hudební nášupy, jejichž součástí byla různá instrumentální sóla, improvizační výlety k jazzu nebo do jiných žánrových sfér, též plochy smyčců. Písně tak byly servírovány s bonusy, a tím se staly neobvyklým zážitkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Celkový pohled na pódium během koncertu No Name ve Foru Karlín.

Nedílnou součástí večera bylo přátelské, vtipné a vždy vypointované vyprávění zpěváka Igora Timka. Nejenže bezpečně ovládal své pěvecké party, ale mezi písněmi dával k dobru zážitky a historky, což obvykle součástí akustických koncertů bývá. Je při nich totiž více prostoru ke komunikaci hudebníků s diváky, a to se dělo i ve Foru Karlín.

Koncert měl spád, skupina No Name v základu ctila svůj sound a celkovou příjemností i lehkým patosem snesla do naplněné haly důvody, pro které si jí české publikum tolik váží.

No Name
Forum Karlín, Praha, 11. dubna

 Hodnocení: 80 %

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám