Hlavní obsah

Vypsaná fixa je tu pětadvacet let. Bude nové album i velké turné

Právo, jaš, kul

Pardubická rocková kapela Vypsaná fixa je letos na hudební scéně pětadvacet let. Oslaví je vydáním nového studiového alba a koncertním Vypsaná fixa 25 let Tour. To odstartuje 7. října v pardubickém klubu Žlutý pes a vyvrcholí 18. prosince v pražském Foru Karlín. Na festivalu Rock for People se skupina představí ve spojení s filharmonií.

Foto: Ondřej Pýcha

Skupina Vypsaná fixa mění svou vizáž. Jde do obleků.

Článek

„Žlutý pes je pro naši partu milník. Začínali jsme v něm, pravidelně se do něho vracíme. Teď, když jsme vyhlásili naše narozeninové turné, se vstupenky na koncert tam vyprodaly během deseti minut,“ prozradil zpěvák a kytarista Márdi.

Narozeninové turné čítá patnáct koncertů a kapela si k němu připravila i novou vizuální podobu „Jde o významné výročí, a tak jsme to chtěli pojmout slavnostněji. Budeme hrát v oblecích, což jsme ještě nikdy neudělali a zároveň je to svým způsobem výzva,“ dodává Márdi.

Natáčení nového alba začalo již 8. dubna ve studiu Sono. Probíhá pod taktovkou dvou producentů, se kterými kapela v minulosti natočila své zásadní desky.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Vypsaná fixa bratislavské diváky nadchla.

„Dlouho jsme řešili, s kým novou desku nahrajeme. Pak někdo z legrace prohodil, že by to mohl být podobný model jako ve filmu Avengers, kde superhrdinové i přes značné rozdíly spojují síly. Překvapivě se toho všichni chytli, dohodlo se a my natáčíme s Dušanem Neuwerthem a Ondrou Ježkem,“ vysvětlil Márdi.

Nová deska by měla vyjít 3. října a měla by obsahovat jedenáct nových písní. Její název zatím není určen.

Speciální koncert Vypsané fixy za doprovodu PKF – Prague Philharmonia čeká na návštěvníky letošního festivalu Rock for People v Hradci Králové 4. července. Dirigentem orchestru bude Jan Kučera.

„Pravděpodobně nikdo z nás v létě roku 1994 u stolu nad pivem v pardubickém klubu Žlutý pes nepředpokládal, že z našeho bláznivého nápadu vznikne kapela, která si zde po čtvrtstoletí střihne narozeninový koncert. Ale osudu zřejmě nebylo vyhnutí, a tak to můžeme  nyní pořádně oslavit,“ uzavřel Márdi.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Vypsaná fixa 25 let tour 2019

 7. 10. Pardubice – Žlutý Pes

12. 10. Bratislava – Randal

18. 10. Ostrava – BrickHouse DOV

19. 10. Frýdek Místek – Stoun

26. 10. Havlíčkův Brod – Oko

 2. 11. Litvínov – Attic Club

 9. 11. České Budějovice – KD Vltava

15. 11. Liberec – Bunkr

22. 11. Olomouc – S klub

28. 11. Brno – Sono

29. 11. Zlín – Masters of Rock Café

 6. 12. Ústí nad Labem – Music club Doma

12. 12. Plzeň – Depo 2015

18. 12. Praha – Forum Karlín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám