Hlavní obsah

Festival Space X nabídne alternativu a ambient

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První ročník multižánrového festivalu Space X se uskuteční v pátek 12. a v sobotu 13. dubna v podzemních prostorách bývalého Domu uměleckého průmyslu v Charvátově ulici v Praze, kde nyní sídlí Divadlo X10.

Foto: DX10

David Kollar a Paolo Ranieri

Článek

Hlavními hvězdami jsou zpěvačka Lenka Dusilová a slovenský kytarista David Kollar, který spolupracoval s bubeníkem skupiny King Crimson Patem Mastelottem ve skupině KoMaRa. David Kollar vydal v roce 2018 desku Illusion of a Separate World s proslulým norským trumpetistou a mistrem ambientní hudby Arvem Henriksenem. V současnosti Kollar pravidelně koncertuje s Erickem Truffazem. Na pražské vystoupení přizval italského trumpetistu Paola Ravieriho.

Pianistku a zpěvačku Barboru Mochowou doprovodí Unique Quartet. Na festivalu zahraje i komorní akustické duo Ireny a Vojtěcha Havlových, kteří využívají cello a violy da gamba. V rámci turné ke své nové desce v Charvátově ulici vystoupí zpěvačka Never Sol.

„Festival je určen primárně milovníkům alternativní a ambientní hudby s přesahy do dalších hudebních směrů. V Praze podobně zaměřený festival chybí, rozhodli jsme se ho pořádat, protože Divadlo X10 je multižánrovým, umělecky otevřeným prostorem,“ vysvětlila ředitelka divadla Lenka Havlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám