Hlavní obsah

Karel Zich byl skvělý zpěvák a slušný člověk, říká Antonín Kny

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínkový koncert k nedožitým sedmdesátým narozeninám zpěváka Karla Zicha se uskuteční 10. dubna ve Velkém sále pražské Lucerny. Za jeho organizací stojí manažer Antonín Kny a majitel prodejny s hudebními nástroji Alexim Petr Samek. Oba zpěváka osobně znali, oba s ním prožili řadu krásných chvil.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Karel Zich skonal před patnácti lety. Jeho kolegové na něho budou vzpomínat.

Článek

„Karel by měl letos sedmdesátiny a uběhlo patnáct let od jeho úmrtí. Rozhodli jsme se uspořádat večer, který připomene jeho písně. Oslovili jsme jeho hudební kamarády, aby se je naučili a přišli je zazpívat,“ vysvětlil Právu záměr Kny.

V Lucerně se ve středu představí Spirituál kvintet, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Tomáš Linka, Jindra Malík, Karel Kahovec, Petr Vondráček a skupina Lokomotiva, Jiří Vondráček a další. Na koncertu vystoupí i český dvojník Elvise Presleyho.

„Podařilo se nám dát částečně dohromady i skupinu Flop, která s Karlem hrála. Několik lidí z ní už není mezi živými, ale polovina členů se představí. Cenu Legenda Supraphonu na koncertu převezme Karlova sestra Marie Bořek Dohalská a jeho syn Karel Zich mladší,“ dodal Kny.

Během koncertu bude představeno na sedmdesát fotografií Karla Zicha a promítnuto několik černobílých videoklipů, které jsou v archivu České televize.

„S Karlem jsme se znali ze setkávání u Petra Samka v Dejvicích, kam chodili i mnozí jiní muzikanti. Také jsme se často viděli v zákulisí koncertů. Byl to skvělý zpěvák a slušný člověk, jeden z nejslušnějších v hudební branži, které jsem potkal,“ uzavřel Kny.

Zpěvák Karel Zich zemřel 13. července 2004 ve věku 55 let na Korsice.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám