Hlavní obsah

Kubišová přizvala k natáčení klipu k Modlitbě pro Martu Dagmar Havlovou

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Marta Kubišová sice svou pěveckou kariéru před časem ukončila, ke třicátému výročí sametové revoluce se ale rozhodla uspořádat koncert. Odehraje se 16. listopadu v pražské Lucerně a při té příležitosti v těchto dnech natáčí videoklip k písničce Modlitba pro Martu.

Foto: VDN Promo

Marta Kubišová (vlevo) při setkání s Dagmar Havlovou (uprostřed). Vpravo režisér Petr Větrovský.

Článek

Do svého historicky prvního klipu k písni, která se nedávno stala hitem století u nás, přizvala i vdovu po prezidentu Václavu Havlovi, Dagmar.

„S Dagmar mám velmi dobrý vztah. Poznaly jsme se ještě za dob, kdy měla malého jezevčíka a bydlela na Žižkově. A já jsem si ji tehdy pozvala, aniž bych tušila, že bude paní prezidentová, do televizního pořadu Chcete mě, který existuje od dvaadevadesátého roku. Tam jsme si padly do noty,“ popsala Kubišová.

Dodnes si pamatuje i na první setkání s Václavem Havlem. „Prvně jsme se viděli na svatbě Honzy Třísky. On dal Janu Němcovi, posléze mému manželovi, za úkol, aby mě přivedl na svatbu, protože byli vzdálení příbuzní. A tam jsme se s Olgou i s Václavem seznámili. Dneska vzpomínám, jak byl potřeba, i když už potom nebyl prezidentem. Václav mi hrozně chybí,“ vyznala se zpěvačka.

„Znala jsem nazpaměť znala všechny její písničky. Nesmírně jsem ji obdivovala, protože měla takovou manekýnkovskou postavu a byla velice krásná,“ přiznala Havlová.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám