Hlavní obsah

Xindl X bere v klipu k písni Alenka do světa osamělosti

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Xindl X představuje další videoklip z loňského alba Sexy Exity. Je k písni Alenka, ve které se zamýšlí nad pocitem osamělosti ve světě sociálních sítí. K příležitosti svých čtyřicetin chystá na 28. listopad letošního roku speciální koncert ve Foru Karlín v Praze pojmenovaný Narozeninová oslava XL. Videoklip má na Novinkách.cz premiéru.

Nový klip Xindla X.Video: archiv umělce

 
Článek

Xindl X na něm spolupracoval s režisérem Ondřejem Pfeifferem. V souladu s textem jsou ve videu k vidění lidé, kteří prázdnotu kolem sebe vyplňují prohlížením sociálních sítí. „Alenka je má nejoblíbenější skladba z desky a na koncertech si ji také nejvíc užívám. Na posledním turné jsem ji hrál jen akusticky s pianem bez mikrofonu,“ říká o melancholicky laděné písni Xindl X.

Tématem sociálních sítí se Alenka zabývá podobně jako singl Dřevo, který nedávno stanul na vrcholu českého rádiového žebříčku. Dívá se na něj ovšem z trochu jiného úhlu pohledu. „Zatímco Dřevo je z desky píseň nejveselejší, Alenka je naopak tou nejsmutnější. Je to pro mě píseň pocitu osamělosti ve virtuálním světě, kde máte všechny na dosah, ale kde nikdo není skutečný,“ upřesňuje písničkář.

Jedná se o pátý singl z loňské desky Sexy Exity. Fanoušci už mohli z rádií slyšet skladby Věčně nevěrná se Sabinou Křovákovou, Byznys, Dřevo a ZZZ, která podpořila nadační fond Světluška. Etapa aktuálního alba se tím podle Xindla X uzavírá. V současnosti již pracuje na novém materiálu.

„Mám napsaných osm nových skladeb, z nichž bych během jara chtěl tři nejlepší natočit a opatřit klipy,“ slibuje.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám