Hlavní obsah

Elán bude mít další muzikál. Premiéra je naplánovaná na září

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let po premiéře muzikálu Osmý světadíl v pražském Divadle Kalich představila skupina Elán druhý titul ze svých hitů nazvaný Voda nad vodou, který bude mít v Kalichu premiéru 5. září.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nový muzikál představili i členové Elánu.

Článek

„Není to jen další muzikál na hudbu Elánu, ale srdeční záležitost. Bude to velký, krásný a poctivý muzikál s výborným obsazením,“ slibuje režisér a autor libreta Ján Ďurovčík.

Skupina Elán původně neměla k muzikálovému zpracování svých hitů přílišnou důvěru: „Prvního muzikálu jsme se zpočátku stranili, ale zárukou pro nás bylo jméno režiséra Jána Ďurovčíka. A úžasný úspěch Osmého světadílu nás přesvědčil, že do toho jdeme i podruhé,“ řekl zpěvák a klávesista Vašo Patejdl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Režisérem nového muzikálu bude Ján Ďurovčík.

Oba elánovské muzikály spojuje i obsazení hlavních rolí. Ve Vodě nad vodou si tak opět zahrají Michaela Tomešová, Jan Kříž, Roman Tomeš, Zbyněk Fric či Tomáš Löbl. Ačkoli všichni vystupují v Osmém světadílu, museli znovu projít náročným konkurzem, který mimo jiné prověřil i schopnost bravurně zazpívat náročné party Joža Ráže.

Název muzikálu odkazuje k písni Voda, čo ma drží nad vodou, od jejíhož natočení uplyne v létě dvacet let. A jak zaznělo i na tiskové konferenci, do názvu muzikálu přibude na přání Elánů ještě jedno slůvko, které má podpořit příběh.

Diváci se dočkají písní Nie sme zlí, Fero, Tuláci v podchodoch, Sestrička z Kramárov, Si kočka či Zanedbaný sex. A přibude i jedna zbrusu nová píseň napsaná přímo pro muzikál Voda nad vodou. Nové aranže písní jsou dílem Vaša Patejdla, který je sám autorem řady původních muzikálů.

Patejdl na adresu obou elánovských muzikálů řekl: „Beru je jako určité ocenění naší padesátileté historie a důkaz toho, že se nám podařilo za ty roky napsat desítky, ne-li stovky písniček, které samy o sobě nesou svůj vlastní příběh.“

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám