Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dumbo, My, Zraněná srdce, Arctic: Ledové peklo či Westwood: Punk, Icon, Activist

Právo, Věra Míšková

O slůněti s obrovskýma ušima je rodinný film Dumbo. Milovníci hororů si užijí děsivý snímek My. V poválečném Německu se odehrává drama Zraněná srdce. O život bojuje v mrazivé pustině hrdina filmu Arctic: Ledové peklo. Westwood: Punk, Icon, Activist je portrét Vivienne Westwoodové, která stojí za řadou nejvýraznějších modelů naší doby. Monetovy lekníny: Magie vody a světla je putováním po dílech Clauda Moneta.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Dumbo

Trailer k filmu DumboVideo: Falcon

Majitel cirkusu Max Medici pověřuje bývalého artistu Holta Farriera a jeho děti, aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku v cirkuse, jehož sláva upadá. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V. A. Vandevere, který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland.

Dumbo, USA 2019, rodinný, 112 min., režie: Tim Burton, hrají: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Greenová, Alan Arkin, Finley Hobbins a další.

My

Trailer k filmu MyVideo: CinemArtCZ

Adelaide přijíždí s rodinou na prázdniny do chaty, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná žena skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoii a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí.

My, USA 2019, horor, 121 min., režie: Jordan Peele, hrají: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex a další.

Zraněná srdce

Trailer k filmu Zraněná SrdceVideo: CinemArtCZ

Rachael přijíždí do rozbombardovaného Hamburku za manželem, britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli, kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena manželovým rozhodnutím, že budou dům sdílet s jeho německým vlastníkem Stefanem. Ale postupně se vše začne měnit...

Zraněná srdce, Velká Británie / USA / Německo 2019, drama, 109 min., režie: James Kent, hrají: Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke, Fionn O'Shea, a další.

Arctic: Ledové peklo

Arctic: Ledové pekloVideo: Bohemia MP

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na dlouhou pouť s nejistým koncem…

Arctic: Ledové peklo, Island 2018, dobrodružné drama, 97 min., režie: Joe Penna, hrají: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir a další.

Westwood: Punk, Icon, Activist

Westwood: Punk, Icon, ActivistVideo: Artcam

Film mísí archivní záběry, překrásně rekonstruované sekvence a rozhovory s fascinující sítí spolupracovníků Vivenne Westwoodové. Provede nás tak jejím životem od doby, kdy vyrůstala v poválečném Derbyshiru, až na přehlídková mola v Paříži a Miláně.

Westwood: Punk, Icon, Activist, VB 2018, dokument, 83 min., režie: Lorna Tuckerová, účinkují: Vivienne Westwoodová, Christina Hendricksová, Kate Mossová a další.

Monetovy lekníny: Magie vody a světla

Monetovy leknínyVideo: Artcam

Co inspirovalo génia a bezpochyby největšího malíře impresionismu k sérii obrazů leknínů? Cestu za dokonalým zachycením neopakovatelného okamžiku přibližuje Ross King, jeden z předních odborníků na Monetovo dílo a autor bestselleru Mad Enchantment: Claude Monet and the Painting of the Water Lilies.

Monetovy lekníny: Magie vody a světla, Itálie 2018, dokument, 90 min., režie: Giovanni Troilo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
DVD Dumbo (1941)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám