Hlavní obsah

Mňága a Žďorp vybírá na novou desku od fanoušků. Vydá ji letos v září

Právo, jaš, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Mňága a Žďorp z Valašského Meziříčí se rozhodla získat peníze na natáčení nové desky, která se bude jmenovat Třecí plochy, pomocí sbírkového serveru. Kampaň na Startovači začala 10. března a potrvá 30 dnů, během kterých chce kapela vybrat 500 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

V čele skupiny Mňága a Žďorp stojí Petr Fiala.

Článek

Vybrané peníze chce mimo jiné utratit za studio Sono, kde kolekci nahraje pod producentským dohledem Milana Cimfeho. Album by mělo vyjít 9. září 2019.

Odměnou pro lidi, kteří přispějí na sbírku, bude především deska, a to v podobě cédéčka, na vinylu, kazetě i ke stažení. Ve hře je také den s kapelou ve studiu nebo účast na večírku nazvaném Třecí párty.

„Máme hotovou jednu písničku, cover, který vznikl původně na tributní album kapely J.A.R. Jmenuje se Je to nejistý a lidé si ji mohou poslechnout v rámci kampaně už teď,“ uvedl zpěvák skupiny Petr Fiala.

Peníze na natáčení alba vybírala Mňága a Žďorp na sbírkovém serveru již v minulosti. V případě alba Made in China (2014), které bylo natočeno v čínském Pekingu, přispěli příznivci částkou více než půl milionu korun.

O tři roky později bylo cílem získat na zatím poslední album s názvem Třínohý pes 400 tisíc korun. Příznivci skupiny ale přispěli skoro dvojnásobkem a sešlo se více než 777 tisíc korun. Kapela tak kromě nového alba vydala reedici debutu Made in Valmez (1991) na vinylu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám