Hlavní obsah

Seriál MOST!: Pokračování nebude, nezapomeňte!

Právo, rea

Seriál MOST!, který naboural žebříčky televizní sledovanosti, minulý týden skončil. Ačkoli zabodoval napříč společností a jeho fanoušci by uvítali pokračování, režisér Jan Prušinovský a scénárista Petr Kolečko s ním nepočítají.

Foto: archiv České televize

Most

Článek

Jan Prušinovský k tomu řekl, že ho taková myšlenka dosud ani nenapadla. A vůbec o tom nepřemýšlí ani teď, když seriál získal tak obrovský ohlas.

Osmidílný seriál, u kterého nikdo nepředpokládal tak pozitivní odezvu, je pravděpodobně jediným českým seriálem v dosavadní historii, kterému pravidelně díl od dílu rostla sledovanost.

Foto: archiv České televize

Luďan se dozvěděl, že Pavel je Dáša.

Podle informací na seriálových stránkách České televize se z převážné většiny natáčel v reálných prostředích města Most – v restauraci Severka, na autodromu, v hotelu Cascade, v mostecké nemocnici, v OC Centrál, v kostele Nanebevzetí Panny Marie, v restauraci U Kalendů, v místní knihovně nebo v Chanově. V průběhu 65 natáčecích dní, po které se seriál připravoval, si v něm zahrálo celkem 821 komparzistů převážně z Mostu a okolí.

Zajímavosti z natáčení

Z hlavních představitelů však z Mostu nikdo nepochází. Nejblíže je Zdeněk Godla alias Franta. S rodinou žije v Chomutově.

Foto: archiv České televize

Dáša v automyčce

V hospodě Severka se při natáčení prý konzumovalo výhradně nealkoholické pivo.

Představitel Luďka Martin Hofmann a režisér Jan Prušinovský s kreativním producentem z ČT Michalem Reitlerem v únoru v mosteckém hospicu předali šek v hodnotě 93 921 Kč. Tato částka se vybrala v rámci předpremiér seriálu v Ústí nad Labem, Ostravě, Plzni, v Praze a v Mostě.

Foto: archiv České televize

Pohřeb Čočkina

Město Most požádalo Českou televizi o svolení používat hlášku „Dycky Most!“ na propagaci společenských a kulturních aktivit města. ČT souhlasila.

Pejsek Dáši, kterou hrála Erika Stárková, se jmenuje Lopy. Je to ale jen zkratka.

Celé jeho jméno je prý Loprais, protože Dáša je velkou milovnicí kamionů. Karel Loprais je český automobilový vítěz a šestinásobný vítěz rallye Paříž Dakar v kategorii kamionů.

Foto: archiv České televize

Eda a jeho láska Dáša

Při natáčení seriálu založili tvůrci facebookovou stránku Snědá tíseň. Nic se na ní nedělo až do chvíle, kdy byla stránka založena také v seriálu. Po premiéře dílu, kde ji Čočkin (Vladimír Škultéty) založil, nasbírala v reálu během několika desítek minut přes tisíc fanoušků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám