Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Animovaní draci vládnou kinům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký snímek Jak vycvičit draka 3 posbíral za víkend víc než sto tisíc diváků v českých kinech a vede žebříček.

Foto: Universal Pictures

Žebříčku návštěvnosti v ČR kraluje animovaný film Jak vycvičit draka 3.

Článek

Animovaná pohádka Jak vycvičit draka 3 se opět vrací do světa roztomilých draků. Náčelník Škyťák miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou a svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Dračice Bleskoběska doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží.

Druhé místo patří české komedii Ženy v běhu. Rázná matka tří dcer (Zlata Adamovská) chce splnit poslední přání zesnulého muže a uběhnout maraton. Její dcery se ovšem do sportu nehrnou a v životě se také tak trochu plácají. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Bára (Veronika Khek Kubařová) chce dítě, ale nedaří se najít zodpovědného partnera, a třetí Káťa (Jenovéfa Boková) se motá v nesmyslném vztahu se ženáčem.

Foto: Cinemart

Christian Clavier a Chantal Laubyová hrají rodiče multi-kulti rodinky.

Třetí příčka a francouzská komedie Co jsme komu zase udělali?. Bohatou bílou rodinku z Francie potkala v prvním díle pohroma v podobě exotických ženichů. V druhém díle se dcery navíc rozhodly, že se odstěhují z milované Francie, což rodiče nesnesou a vymýšlejí různé triky, jak je udržet doma.

Obrovskou devízou filmu je komik Christian Clavier, představitel klasického „buržousta“, jenž se na veřejnosti tváří jako vzor tolerance, ale v soukromí si neodpustí poznámky o dítěti, které je „až moc černé“.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Jak vycvičit draka 3100 859
2.2.Ženy v běhu86 412
3.-Co jsme komu zase udělali?16 476
4.4.Bohemian Rhapsody15 094
5.-Všechno nejhorší 213 757
6.3.Alita: Bojový anděl13 612
7.5.Lego příběh 213 273
8.10.Psí domov5118
9.-Colette: Příběh vášně5057
10.16.Zelená kniha4447
zdroj: Unie filmových distributorů
Může se vám hodit na Zboží.cz:
DVD Kolekce Jak vycvičit draka 1+2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám