Hlavní obsah

Vondráčkové písně z muzikálu Kvítek mandragory vyjdou na dvojalbu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový muzikál Kvítek mandragory bude mít v pražském Divadle Broadway premiéru 13. března. Je vystavěn na písničkách Heleny Vondráčkové. Několik dnů před premiérou vyjde komplet všech skladeb, které v něm zazní. Kolekce bude představena na 2CD pod názvem „Kvítek mandragory. Originální nahrávky 1964-2000“.

Foto: Supraphon

Některé písně Heleny Vondráčkové dostaly muzikálový háv.

Článek

„Velmi mě potěšilo, když mě tvůrci muzikálu oslovili. Dostala jsem k posouzení scénář a seznam písní a musím říct, že jsem byla nadšená. Kvítek mandragory není o mně, ale skvěle využívá mé písničky. Jde o krimikomedii, která je nejen akční, ale i v ní zažijete místa, ve kterých se zasmějete. Ráda jsem souhlasila s celým nápadem a věřím, že každý, kdo na muzikál přijde, si ho užije,“ uvedla Helena Vondráčková.

Zařadila se po bok Karla Gotta, Václava Neckáře či skupiny Elán, jejichž skladby se staly základem původního muzikálu.

Album originálních nahrávek Heleny Vondráčkové z let 1964 až 2000, které tvoří muzikál Kvítek mandragory, vyjde v pátek 8. března na vinylové LP desce, 2CD a v digitálních formátech. Zvuk písniček nově remasteroval Daniel Hádl.

Booklet alba bude obsahovat rozhovor s Helenou Vondráčkovou a syžet muzikálu, v němž se pod režijním vedením Radka Balaše v hlavních rolích představí Miroslav Etzler, Sagvan Tofi, Aleš Háma, Adéla Gondíková, Jana Boušková či Ivana Jirešová.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám