Hlavní obsah

The Casualties přijíždějí s novou deskou i zpěvákem

Novinky,
Praha

Newyorská punková skupina The Casualties vystoupí ve středu 13. února v pražském klubu Futurum. Je na turné k novému albu Written in Blood, které natočila s novým zpěvákem Davidem Rodriguezem z The Krum Bums.

Foto: Cleopatra Records

The Casualties na obalu nové desky

Článek

The Casualties byli od počátku ovlivnění skotskými The Exploited, což je patrné v jejich vzhledu s vyčesanými číry i v syrovém zvuku a přímočarých písních. Dohromady se dali v roce 1990, kdy punk neměl na růžích ustláno. Zpočátku objížděli zaplivané sály, kde si zahráli nanejvýš za pivo, ale nekompromisním tvrdým pojetím se jim podařilo získat si věrné fanoušky.

Prosadili se až v polovině devadesátých let, kdy nastoupily americké neopunkové skupiny The Offspring a Green Day. Proti nim však byli The Casualties mnohem tvrdší a své pojetí módě nepřizpůsobili. I když jsou jejich alba trochu monotónní, naživo je skupina výborná.

V posledních letech však ustoupila ze slávy, protože jejich zpěvák Jorge Hererra, jediný původní člen kapely, čelil nařčením ze znásilnění. Kapela proto musela zrušit několik turné. Herrera nakonec odešel a předloni ho nahradil Rodriguez. Na zvuku kapely se to však výrazněji neprojevilo, protože obsazení se neměnilo od roku 1999, kdy přišel baskytarista Rick Lopez. Kytarista Jake Kolatis, který skládá většinu písní, je členem skupiny od roku 1992.

Před Američany vystoupí českobudějovická Dezinfekce.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám